Previsok je bil

Foto: Voznik tovornjaka v Šentjurju želel preslepiti zakone fizike

M.G.
12. 4. 2024, 09.24
Posodobljeno: 12. 4. 2024, 09.37
Deli članek:

Voznik tovornjaka s hrvaškimi registrskimi tablicami je očitno (namerno) spregledal vse varnostne signale pred šentjurskim podvozom in se posledično zaletel v betonski zid in povzročil popolno zaporo ceste.

Dušica Obrez (FB, Skupina Promet za Štajersko)
Nesreča v podvozu v Šentjurju.

V Šentjurju na podvozu na Cesti Leona Dobrotinška je danes zjutraj, v času največje prometne konice zopet prišlo do prometne nesreče. Voznik tovornjaka je po vsej sili skušal zapeljati pod podvozom, čeprav je bilo jasno, da je njegov tovornjak previsok. Na to sta ga opozorili dve tabli za prepoved pred podvozom, predvsem viseča tabla, ki previsoko vozilo udari po strehi, bi morala vozniku dati jasen signal, da ne bo šlo skozi, a je kljub temu poskušal preslepiti zakone fizike.

Lebar Marjan (FB, Skupina Promet za Štajersko)
Nesreča v podvozu v Šentjurju.
Nato se je zgodilo, kar je bilo pričakovano, tovornjak je bil previsok in je s streho trčil v betonski zid nad podvozom in tam obtičal. Cesta je trenutno zaprta, policija pa na terenu opravlja svoje delo, verjetno pa ne bodo imeli preveč težav, glede na to, da je vse precej jasno.

Lebar Marjan (FB, Skupina Promet za Štajersko)
Nesreča v podvozu v Šentjurju.
Šentjurski prevoz je bil v zadnjem času zaradi del pri izgradnji državne kolesarske povezave večkrat zaprt, ni bilo pa tudi prvič, da bi ga morali zapreti zaradi podobne nesreče. Očitno nekateri raje poskušajo nemogoče, kot pa da bi uporabili malo daljšo pot do industrije cone, če je jasno, da je njihovo vozilo (omejitev 2.5 metra) previsoko za podvoz.