Zmaga Dallasa

Video: Dončić prikazal novo zvezdniško predstavo

D.K./STA
22. 3. 2024, 07.05
Posodobljeno: 22. 3. 2024, 08.51
Deli članek:

Slovenski as Luka Dončić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA prikazal novo zvezdniško predstavo.

Profimedia
Nova sijajna predstava Dončića za tretjo zmago po vrsti Dallasa

Ljubljančan je bil znova najboljši igralec na tekmi v American Airlines Centru, ko so košarkarji domače zasedbe Dallas Mavericks prikazali vrhunsko predstavo za zmago s 113:97 nad Utah Jazz.

Dallas se je z 41. zmago v sezoni in tretjo po vrsti zavihtel na šesto mesto v razvrstitvi zahodne konference, ki teksaški zasedbi zagotavlja neposredno uvrstitev v končnico in boj za prvaka.

Dallas si razmerje zmag in porazov 41-29 deli z ekipo Phoenix Suns. V Dallasu je Dončić dosegel 34 točk z devetimi skoki in osmimi podajami.

Košarkarji Mavericks so tekmo končali s 33 asistencami, kar je štiri manj od njihovega rekorda v sezoni, doseženega pri domači zmagi nad Jazz s 147:97 6. decembra.

"Fantje so zelo nesebični in res je zabavno gledati in biti del tega," je bil zadovoljen trener Dallasa Jason Kidd.

Redni del sezone se bo končal 14. aprila, Dallas pa do konca čaka še 12 tekem. Naslednjo tekmo bodo košarkarji Dallasa odigrali v torek zjutraj po srednjeevropskem času v gosteh. Tekmec bo znova ekipa Utah Jazz, ki je z razmerjem 29 zmag in 41 porazov 12. ekipa zahodne konference.

Košarkarji Milwaukee Bucks so se zmagoviti vrnili po bolečem porazu proti aktualnim prvakom lige NBA Denver Nuggets. Milwaukee je pod domačima obročema premagal Brooklyn Nets s 115:108. Najbolj je izstopal Damian Lillard, ki je dosegel 13 od svojih 30 točk v četrti četrtini.

Lillard je dodal 12 asistenc, dvakratni najkoristnejši igralec Milwaukeeja v ligi NBA Giannis Antetokounmpo pa se je vrnil po dveh tekmah odsotnosti zaradi težav s stegensko mišice in dosegel 21 točk z devetimi skoki in petimi asistencami.

Branilci naslova iz Denverja so po porazu proti Dončićevemu Dallasu pritisnili na plin. Za drugo zmago zapovrstjo so odslovili New York Knicks s 113:100. Michael Porter mlajši je dosegel 31 točk za Denver. Nikola Jokić pa je dosegel svoj 22. trojni dvojček v sezoni s 30 točkami, 14 skoki in 11 podajami. Nuggets so izenačeni z Oklahoma City Thunder v tekmi za prvo mesto na zahodu.

Jalen Brunson je dosegel 26 točk za Knicks, ki so v četrti četrtini zmanjšali zaostanek 12 točk na dve, preden je trener Denverja Michael Malone vrnil začetno postavo na parket.

V Orlandu je napadalec Magic Paolo Banchero dosegel 20 točk z 10 skoki in 11 podajami, s svojim drugim trojnim dvojčkom v karieri pa je gostiteljem pomagal do zmage s 121:106 nad New Orleans Pelicans. Košarkarji Magic so dosegli svojo peto zaporedno zmago.