Ni shod upokojencev

Foto: Pristaši Janše in SDS so se zbrali na shodu v središču Ljubljane

R.T./STA
21. 3. 2024, 17.35
Posodobljeno: 21. 3. 2024, 20.11
Deli članek:

Na Kongresnem trgu v Ljubljani so se zbrali pristaši največje stranke na slovenski desnici.

MPA
Goreči simpatizerji stranke SDS.

Udeleženci shoda so si dali duška s kritiko Golobove vlade in trenutnega stanja v državi. Izdelali so transparente, na katerih med drugim vladajoči politiki sporočajo, da se pravica do vladanja konča, ko se začne "škodovati lastni državi, krasti, lagati svojim ljudem". Opaziti pa je tudi napise kot so "Golobova vlada, ne hvala" in globokoumne misli "Golob dost' te mamo, odleti na jug".

MPA
V prvi vrsti vidni člani SDS.

Posamezni udeleženci so v izjavah med drugim izrazili nasprotovanje vzpostavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi in na Obrežju, vladi pa očitajo tudi višanje davkov in "netransparentno porabo davkoplačevalskega denarja". "Take vlade, kot jo imamo zdaj, je ne rabimo," je dejal eden od udeležencev, trden podpornik večnega voditelja SDS Janeza Janše.

Shoda so se med drugim udeležili tudi poslanci in vidnejši predstavniki SDS, ki sicer niso najmlajši, so pa med mlajšimi na današnjem shodu, na katerem prevladujejo upokojenci.

Jure Klobčar
Ni res, da na shodu ni bilo mladih, kar trdijo nekateri na družbenih omrežjih. Naš fotograf se je potrudil in med rahlo starejšimi fanti (desno) našel mladenko.

MPA
Vihrajo slovenske zastave.

Primož Lavre
Janez Janša v ekipni kravati stranke SDS.

MPA
Aleš Hojs je bil kot govornik na suhem, na odru, občinstvo pa na dežju.

MPA
"Živel!!! Janez Janša, slovenski ljudski junak v vojni in miru", je pisalo na transparentu.