Horde, paraziti, skrajneži ...

Vse to je priletelo iz Janševih in Hojsovih ust, ko protestniki niso bili pravi

S.R.
21. 3. 2024, 09.31
Posodobljeno: 21. 3. 2024, 09.31
Deli članek:

Portal necenzurirano.si je v luči današnjih protestov, ki se bodo pod okriljem stranke SDS odvili na Kongresnem trgu v Ljubljani, objavili spletni žolč, ki so ga veljaki te iste stranke še nedolgo tega bruhali na protestnike.

Bobo
Janša in Hojs sta še nedolgo tega neusmiljeno udrihala po protestnikih.

V največji opozicijski stranki so pred današnjim protestom na družbenih omrežjih napovedali, da bodo na shodu »vsem, ki uničujejo našo domovino,« jasno povedali, da imajo dovolj. Kot je znano, bo udeležence nagovoril tudi predsednik stranke Janez Janša. Gre za poziv na »novo slovensko pomlad« in »prvo glasno budnico,« na katero SDS vabi tudi s plakati, ki so posejani po vsej Sloveniji. Stranka SDS je tako pred prihajajočimi evropskimi volitvami, na katerih napovedujejo suvereno zmago, prestavila v prestavo višje.

Politiki SDS v teh dneh ne skoparijo z jezikom in ljudi kličejo na ulice. »Dovolj klientelizmu, dovolj korupciji,« je v enem od video posnetkov govori Aleš Hojs. A kot so spomnili na portalu necenzurirano, je Hojs, ko je bil sam minister za notranje zadeve, govoril in ravnal popolnoma drugače. Nad proteste se je spravil z vsemi topovi, tudi z neustavnimi odloki, ki so shode prepovedovali. Na protestnike je kot notranji minister javno pošiljal policijo, ki je pisala globe, ob tem pa je celo pozival, naj se udeležence išče s pomočjo njihovih fotografij, objavljenih na družbenih omrežjih. Takratni direktor Sove Janez Stušek je recimo Janši poslal fotografijo Ivana Galeta, žvižgača iz afere maske, še spominjajo na portalu. Ljudje položnice za plačilo glob dobivali tudi na dom.

V očeh Hojsa, Janše, Žana Mahniča in še kakšnega člana SDS so bili državljani, ki so protestirali proti Janševi vladi, horde, nasilneži, levi fašisti, paraziti in skrajneži, ki da po državi namerno širijo virus in s tem smrt. Kot so poudarili na portalu, je trenutnemu koalicijskemu trojčku in vladi Roberta Goloba mogoče očitati marsikaj, a za razliko od Janševe vlade in SDS ljudi, ki z njimi niso zadovoljni, ne zmerjajo, še manj pa jim odrekajo ustavno zagotovljeno pravico do zbiranja in združevanja.

Na portalu so zbrali cvetober zmerljivk, ki so jih politiki SDS, na čelu z Janšo, v času njegove vlade usmerili proti protestnikom. Vsak komentar je odveč.

X / necenzurirano.si
/

X / necenzurirano.si
/

X / necenzurirano.si
/

X / necenzurirano.si
/

X / necenzurirano.si
/

X / necenzurirano.si
/