Rezultati obdukcije

Znan je vzrok smrti 12-letne Natalije v Natovi letalski bazi v Avianu

J.V.
21. 3. 2024, 09.05
Posodobljeno: 21. 3. 2024, 09.10
Deli članek:

12-letna deklica je v začetku marca po treningu ameriškega nogometa tožila o bolečinah v levem kolenu. Čez štiri dni so starši jo v domači postelji našli mrtvo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Znan je vzrok smrti 12-letne Natalije po treningu ameriškega nogometa v Natovi letalski bazi Aviano v Furlaniji v Italiji. Mlada američanka je v začetku marca po treningu tožila o bolečinah v levem kolenu. Trening-tekma je bila v petek. Ker se je bolečina v naslednjih dneh stopnjevala, jo je oče, ki kot vojak služi v bazi, v nedeljo odpeljal v bolnišnico v Pordenone. Po poročanju poročanju italijanskega Il Gazzettino so jo tam pregledovali dve uri in pol.

Ker pacientka ni tožila le zaradi bolečin v kolenu, ampak je imela tudi povišano temperaturo, so poleg pregleda otekline in zloma opravili še rentgensko slikanje pljuč. Družino so odpustili domov. V ponedeljek so se starši odločili, da hčerka zaradi bolečin ne bo šla v šolo, tudi v torek so ji pustili prespati pouk, a so jo okoli 9. ure v postelji našli mrtvo.

Obdukcija je pokazala, da je vnetje tkiva vodilo v trombozo, ta pa v smrtno embolijo. V predelu kolena je bilo opaznih tudi nekaj rdečih pik. Zdaj bo treba med drugim razjasniti, ali so bile te vidne ob pregledu v bolnišnici, niso pa zapisane v protokolu. In če bi bile te rdeče lise vidne že takrat, ali bi spremenile potek zdravljenja. Trenutno potekajo preiskave, da bi ugotovili, ali je bila oskrba Natalije v bolnišnici ustrezna standardiziranim zahtevam.