Puščobno

Prihaja sprememba vremena: Maškare bodo preganjale dež

D.K.
7. 2. 2024, 14.58
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 15.16
Deli članek:

Če bo praznični četrtek še povečini suh dan, pa od pustnega petka do pustne nedelje ne bo več tako. vremenoslovci namreč napovedujejo spremembo vremena.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V četrtek bo na severovzhodu deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu malo pod lediščem, drugod od 1 do 7, najvišje dnevne od 7 do 13, na vzhodu okoli 15 °C.

V petek bo nad Slovenijo pihal okrepljen jugozahodni veter in k nam prinašal topel, a tudi vse bolj vlažen zrak. Največ padavin bo na severozahodu, rahlo pa bo deževalo tudi v jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji. Na Koroškem, Štajerskem, v Posavju in na Dolenjskem pa bo še povečini suho. Temperatura po nižinah bo večinoma od 10 do 15 °C.

V soboto bo oblačno, v večjem delu Slovenije bo deževalo

V soboto bo vremenska situacija podobna. Na vzhodu države bo padla le kakšna kaplja dežja, drugod pa bo bolj mokro. Največ padavin lahko pričakujejo v Posočju, meja sneženja v gorah pa bo nad nadmorsko višino okoli 1500 m.

V noči na nedeljo bo dež zajel vso Slovenijo in v noči na ponedeljek postopno ponehal. Meja sneženja se, kot kaže, ne bo nikjer spustila pod 1200 m.