Skupina Salonit

V Anhovem reorganizacija družbe Salinvest in višje plače

R.T.
1. 2. 2024, 17.50
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 17.51
Deli članek:

Skupina Salonit bo v prihodnjih mesecih izvedla reorganizacijo družbe Salinvest d.o.o.. Vsem 26 zaposlenim bodo v Salinvestu ponudili enakovredno delovno mesto v cementarni.

Leo Caharija
Salinvest je v Anhovem deloval od leta 2003, z reorganizacijo in postopnim opuščanjem dejavnosti Salinvesta pa se bo kadrovsko okrepila matična družba Salonit Anhovo d. d..

Kot so sporočili iz skupine, so se za reorganizacijo odločili iz dveh razlogov. Na eni strani se Skupina Salonit vse bolj osredotoča na svoje razvojne načrte, ki terjajo pozornost in velike investicije v zelene tehnologije. Na drugi strani pa se visokotehnološka podjetja, kot je Salinvest, soočajo s pomanjkanjem kvalificirane delovne sile. Salinvest je v Anhovem deloval od leta 2003, z reorganizacijo in postopnim opuščanjem dejavnosti Salinvesta pa se bo kadrovsko okrepila matična družba Salonit Anhovo d. d..

Vsi sodelavci, ki bodo sprejeli ponudbo delovnega mesta v cementarni, bodo ohranili vse do sedaj pridobljene pravice. Ob tem so sindikati dosegli dogovor, da vsem 356 zaposlenim v skupini Salonit dvignejo plače za dobrih 8%, kar je skoraj dvakratnik rasti minimalne plače. Skupina Salonit je tako ena redkih v slovenskem prostoru, ki z rastjo plač presega inflacijo. Poleg tega izplačuje maksimalno poslovno uspešnost in regres za dopust ter že dve leti zapored tudi enkratni dodatek v višini 1.000 evrov bruto ob koncu leta.