Križevci

Upokojeni Slavek pogojno v zapor, ker je sosedu s krampom podrl betonski zid

J.V.
1. 2. 2024, 16.00
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 16.23
Deli članek:

"Vse je betoniral, da ne morem nič narediti na svojem vinogradu. Zid je bil sveže zgrajen in sem ga samo z rokami potisnil na sosedovo stran, vsega je bilo konec v dveh, treh minutah," se je med drugim branil obtoženi 70-letnik iz Križevcev pri naših južnih sosedih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

70-letni upokojenec Slavek iz okolice Križevcev na Hrvaškem je bil spoznan za krivega in obsojen, ker je maja lani 40-letnemu sosedu s krampom podrl zid in grozil, da mu bo kramp tudi zapičil v glavo. Kot poroča Danica, je 40-letnik z betonskimi kockami postavil 120 centimetrov visok zid, ki je očitno zmotil soseda. 

Dobesedno ga je vprašal: 'Majmun, kaj pa delaš?'

Oškodovanec je na sojenju povedal, da je na dvorišču nenadoma zaslišal hrup, ni vedel, kaj se dogaja, ko je zagledal Slaveka, ki je s krampom razdiral zid. "Dobesedno vprašal sem ga: 'Majmun, kaj pa delaš?' Odvrnil mi je, naj pridem bližje, da mi bo zapičil kramp v čelo. Od strahu in jeze mi je komaj uspelo poklicati policijo," je pred sodnikom pojasnjeval 40-letni oškodovanec.

Slavek grožnje s krampom zanika, ker da krampa ni

Obtoženi Slavek pa je zanikal, da bi sosedu grozil s krampom, ker da krampa ni. "Vse je betoniral, da ne morem nič narediti na svojem vinogradu. Zid je bil sveže zgrajen in sem ga samo z rokami potisnil na sosedovo stran, vsega je bilo konec v dveh, treh minutah," se je branil Slavek, ki je bil zaradi poškodovanja tuje lastnine vseeno obsojen na sedem mesecev pogojnega zapora.