Smučarski poleti

Stareta umaknili zaradi kozarčka preveč?

R.T.
28. 1. 2024, 15.33
Posodobljeno: 28. 1. 2024, 15.34
Deli članek:

Na ekipni tekmi v smučarskih poletih na Kulmu smo danes zaman pričakovali reprizo legendarnega Andreja Stareta. Po zvočniki je zadonel drug glas.

Andrej Križ/M24
Andrej Stare

Že včeraj smo poročali, da je imel Andrej Stare, legendarni komentator na TV Slovenija, specializiran za atletiko in smučarske skoke, enega svoji bolj »veselih« dni. Tako »veselih,« da so mnogi gledalci sobotne tekme v smučarskih poletih na Kulmu več časa posvetili njegovim cvetkam kot samim skokom. Mnenja o Staretovem slogu komentiranja so že dolgo deljena. Znano je, da ima svoje zveste podpornike kot tiste, ki menijo, da je že prevečkrat prestopil mejo dobrega okusa. Tudi glede njegove včerajšnje epizode pa so se pojavili očitki, da svojega dela ni opravil profesionalno, še več, da je pred tekmo zvrnil kakšen kozarček preveč, saj da se mu je med komentiranjem zapletalo, tempo govorjenja pa da ni bil pravi.

Na nacionalki so se danes kot kaže odločili, da je potrebna rošada. Za mikrofon je tako na današnji ekipni tekmi sedel nov komentator Aleš Potočnik, kar je, mimogrede, precej razhudilo Staretove podpornike, ki so prepričani, da mu Potočnik ne seže niti do gležnjev. Medtem je za portal 24ur odgovorni urednik športnega programa Gregor Peternel dogajanje komentiral le z besedami, da bodo težave rešili znotraj organizacije.