Ista ura, isti kanal

Legendarni Štefančič se na TV Slovenija vrača z oddajo Marcel

J.V.
23. 1. 2024, 13.05
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 13.09
Deli članek:

Vsak ponedeljek zvečer, ob isti uri, na istem kanalu.

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Oddaja Studio City je bila na sporedu 33 let.

V ponedeljek, 29. 1. 2024, se na prvi program Televizije Slovenija vrača vsem dobro znani publicist in televizijski voditelj Marcel Štefančič z novo oddajo Marcel. Po poročanju MMC si lahko gledalci obetajo 30 minut besednih dvobojev z relevantnimi sogovorniki. Ponedeljki zvečer bodo tako spet rezervirani za poglobljeno, analitično, udarno obravnavo najbolj aktualnih tem iz sveta politike, družbe, kulture ter evropskega in svetovnega dogajanja. Kot je bil nekoč Studio City, ki ga je SDS v podobi Uroša Urbanije, takratnega prvega moža TV Slovenije, maja 2022 ukinila, ker je bil sprva zasnovan kot avantgardna mladinska oddaja, a da se je tekom svojega obstoja oddaljila od korenin.

"V novi oddaji bomo počeli to, kar Slovenci najraje počnemo – debatirali. O rečeh, ki si javno debato zaslužijo – in ki javno debato kličejo. Predebatirali bomo trende, ki nas slavijo, fenomene, ki nas gradijo, odločitve, ki nas delijo, črne cone, ki nas jezijo, populizme, ki nas medijo, simptome, ki nas definirajo, in ljudi, ki odmevajo, pa tudi vso psihopatologijo, ki poplavlja naše sanje, naše ideologije, naše predsodke, naše boje, naše fronte ter naše politično, socialno, ekonomsko, spletno, kulturno in popkulturno multivesolje," je med pripravami na novo oddajo za MMC povedal Štefančič.

Do konca leta bo nastalo skupno 48 oddaj Marcel. Urednica je Vesna Pfeiffer, režiserka je Urška Žnidaršič, za sceno je poskrbela Greta Godnič, grafično podobo je oblikovala Jerca Oblak, za uvodno glasbeno špico pa je poskrbela priznana zasedba Silence.