Podaljšanje roka

Kako in kam z odkrimi akumulatorskimi ohišji v Mežici še ni znano

J.V./STA
11. 1. 2024, 12.50
Posodobljeno: 11. 1. 2024, 12.54
Deli članek:

Podjetje MPI-Reciklaža iz skupine Tab je okoljski inšpektorat zaprosilo za podaljšanje roka za izvedbo odločbe, ki jo je inšpektorat podjetju lani izdal v zvezi z okoli 50 let starim nasutjem akumulatorskih ohišij, ki jih je v avgustovski ujmi v Mežici razkrila narasla reka Meža. Postopki tako še potekajo, so za STA pojasnili pri inšpektoratu.

Tomaž Ranc / Večer
Nemarnost iz preteklosti.

Inšpektorat RS za okolje in energijo je v zvezi z zakopanimi ohišji akumulatorjev družbi MPI-Reciklaža iz skupine Tab lani izdal odločbo, s katero ji je naložil, da mora do 20. decembra lani zagotoviti izdelavo ocene vrednotenja nevarnih lastnosti s strokovnim mnenjem o nadaljnjem ravnanju. Podjetje se na odločbo ni pritožilo in je pristopilo k iskanju ustrezne rešitve.

"Pred iztekom roka je inšpektorat prejel zaprosilo družbe MPI-Reciklaža za podaljšanje roka za izvedbo odločbe. V zaprosilu so navedli informacijo akreditiranega izvajalca, družbe Eurofins, da bo oceno lahko izdelal šele v začetku januarja 2024. Vzorčenje odpadka pa so izvedli 5. decembra 2023," so pojasnili na inšpektoratu. Postopek tako še poteka.

V zvezi z nasutjem akumulatorskih ohišij so iz Taba novembra lani sporočili, da je tudi v njihovem interesu, da se z vsemi deležniki najde ustrezna rešitev za sanacijo. Glavni izvršni direktor Taba Roman Burja je takrat navedel, da so oceno vrednotenja naročili in da se bodo na osnovi tega odločili o nadaljnjih korakih.