Požar

Požar pri Ljubnem ob Savinji pogašen, poziv občanom preklican

S.Š./STA
3. 1. 2024, 12.17
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 16.38
Deli članek:

Požar, ki je dopoldne izbruhnil v podjetju v Lokah na območju Ljubnega ob Savinji, so gasilci uspeli pogasiti.

Pgd Dolenja Trebuša
Fotografija je simbolična.

Kot so dopoldne sporočili s Policijske uprave Celje, so bili danes malo pred 10. uro obveščeni, da je v Lokah na območju Ljubnega ob Savinji prišlo do večjega požara. Zagorelo je v podjetju, kjer se ukvarjajo z izdelavo lesene embalaže. 

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje je okoli 9.30 zagorelo ostrešje industrijskega objekta, na katerem je nameščena sončna elektrarna.

Z Občine Ljubno so medtem sporočili, da prebivalce opozarjajo na povečano verjetnost pomanjkanja pitne vode tekom dneva. Občanom so zato priporočili, da naj si priskrbijo ustekleničeno vodo.

“Glede na to, da gre za obsežnejši požar in da je v ozračju več dima in delcev, pozivamo občane naj ostanejo v zaprtih prostorih in naj ne odpirajo oken,” so dopoldne še sporočili s policije, popoldne pa so obvestilo preklicali.

Policisti še opravljajo ogled kraja dogodka, zato vzrok požara še ni znan. So pa preklicali poziv občanom k zadrževanju v zaprtih prostorih, so za STA popoldne povedali na Policijski upravi Celje.

Ker gre za veliko območje, ogled kraja še traja. Več informacij bodo policisti po napovedih sporočili po zaključenem ogledu, predvidoma v četrtek.

Po neuradnih podatkih časnika Večer gre za podjetje Proizvodnja lesene Embalaže Ana Tostovršnik s.p., kjer med drugim izdelujejo lesene izdelke za pakiranje Gorenjevih izdelkov. Podjetje je avgusta že utrpelo škodo zaradi poplav.