Maček Piki

Mačja hiša: "Prejeli smo pismo, ob katerem še kamen zajoka"

D.K.
27. 12. 2023, 09.09
Posodobljeno: 27. 12. 2023, 09.26
Deli članek:

Mucek, ki ga je najditelj pred leti poimenoval Piki, zdaj išče nov dom. Njegov lastnik ga je bil zaradi zdravstvenih težav in odhoda v bolnišnico primoran zapustiti.

Mačja hiša
Piki išče nov dom

"Niso vsi lastniški mucki, ki končajo v zavetišču posledica malomarnih, neodgovornih, krutih in kar je še takšnega, lastnikov. Včasih je odločitev človeka o oddaji živali resnično posledica hude stiske," so ob pismu, ki so ga prejeli ob obupanega 70-letnika, zapisali na Facebook strani Mačja hiša. 

Kot so pojasnili, so pred dnevi prejeli pismo, "ob katerem še kamen zajoka". Pismo je po njihovih navedbah napisal moški, ki ni vedel kako pomagati sebi, ne da bi zapustil svojega ljubljenega mucka ob zavedanju, da mogoče ne bo nikoli več prišel nazaj domov, če pa že, še zase ne bo mogel več skrbeti, kaj šele za mucka. "Človek brez kakršnekoli socialne mreže, prijateljev, sorodnikov, ki bi lahko pomagali, brez sredstev, da se lahko karkoli plača," so dodali. 

Mucek Piki in njegov lastnik sta po dogovoru z njimi skupaj še preživela božič, včeraj pa so ga prevzeli lastnik Mačje hiše. Gospod mora namreč na urgentno operacijo, ki jo je sicer zaradi Pikija že dalj časa odlašal.

202aeb9f546852d44c11c42664261fef.jpeg

Ob tem so še dodali, da je Piki lep, negovan, zdrav, le preveč telesne teže ima. Pri njih bo tudi veterinarsko obravnavan. Hkrati pa so pozvali vse, ki bi ga želeli posvojiti, da se jim oglasijo. "Pogoji za posvojitev so naši običajni, notranje bivanje brez nekontroliranih zunanjih izhodov, kvalitetna prehrana, dobra veterinarska oskrba," so pojasnili.