Nepredstavljiva nesreča

Mlademu policistu Blažu v spomin; mineva leto dni od tragedije na PP Krško

J.V.
5. 12. 2023, 16.26
Posodobljeno: 5. 12. 2023, 16.30
Deli članek:

Pred enim letom se je v garderobi Policijske postaje Krško sprožila pištola, strel pa je bil usoden za komaj 25-letnega policista. Po nesreči ga je ustrelil njegov najboljši prijatelj.

Facebook/PU Novo mesto
Blaž Lesjak

Na Policijski postaji Krško je 5. decembra lani nekaj pred šesto uro odjeknil strel, usoden za 25-letnega Blaža Lesjaka. V garderobi je bil takrat še njegov 21-letni kolega. Lesjak je končal izmeno in je nameraval domov, v okolico Ptuja, njegov kolega jo je začenjal. Med preoblačenjem pa se je sprožila službena beretta in zadela Lesjaka v prsni koš. Sodelavci so mu poskušali pomagati, upali so na najboljše, vendar je 25-letnik izgubil življenje med prevozom v bolnišnico.

"Danes mineva leto dni od nepredstavljive tragične nesreče, v kateri je življenje izgubil naš sodelavec Blaž Lesjak. Bil je srčen mladenič z izjemno življenjsko energijo, predano in z veliko delovne vneme je opravljal poklic policista. V naravi našega dela je, da se dnevno soočamo z različnimi izzivi, nepredvidljivostjo, stresom in nevarnostjo pri opravljanju svojih nalog. Tragični dogodki nas vedno znova opozarjajo, kako krhko je življenje, kako pomembno je, da cenimo vsak trenutek in znamo biti drug drugemu v oporo," so na novomeški policijski upravi zapisali ob obletnici tragedije, ki je slovensko policijo zavila v črnino.

"Blažu so se danes z minuto molka poklonili njegovi sodelavke in sodelavci PP Krško. Odpravili so se na pokopališče v Vidmu pri Ptuju, kjer so v imenu vseh sodelavk in sodelavcev prižgali svečko in se srečali z njegovi najbližjimi. Blaž bo vedno del naše policijske družine, in ob tej žalostni obletnici se mu s spoštovanjem in hvaležnostjo priklanjamo. Njegov pogum, predanost in želja po pomoči so v nas pustili neizbrisen pečat. Blaž, počivaj v miru," so še navedli.

Namesto zapora delo v korist družbe

Policist, ki je po spletu nesrečnih okoliščin ustrelil svojega najboljšega prijatelja, je na sodišču podpisal sporazum o priznanju krivde za povzročitev splošne nemarnosti s smrtnim izidom. Sodišče v Krškem mu je v skladu s sporazumom izreklo leto in sedem mesecev zapora, ki ga bo lahko odslužil z delom v korist družbe. Malomarnost je na sodišču močno obžaloval, tudi sam je po tragediji potreboval psihološko pomoč, zaradi šoka je bil nekaj časa tudi hospitaliziran.