Vreme

Kredarico pobelil sneg

D.K.
15. 10. 2023, 12.24
Posodobljeno: 15. 10. 2023, 12.38
Deli članek:

Po večini države dežuje, na Kredarici pa je sneg.

ARSO - Neurje.si
Trenutne vremenske razmere na Kredarici

Kredarico (najvišja meteorološka postaja) je rahlo pobelil sneg. Trenutna temperatura se giblje okoli -1 stopinj Celzija, padavine pa bodo proti večeru ponehale, so zapisali na straneh Neujre.si.

Kot napovedujejo na straneh Agencije RS za okolje, bo popoldne oblačno in deževno, na Primorskem lahko tudi zagrmi. Meja sneženja v gorah se bo spustila do nadmorske višine okoli 1500 m. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem od 15 do 18 °C. Zvečer bodo padavine od zahoda ponehale, ponoči se bo zjasnilo.

Rumeno opozorilo in začetek kurilne sezone

Arso je za danes sicer izdal rumeno opozorilo, na straneh agencije pa so napovedali tudi začetek kurilne sezone, ki se bo letos začela kasneje kot lani in predlani. Za začetek kurilne sezone mora jeseni večerna temperatura ob 22. uri tri dni zapored pasti pod 12 °C. Predvidoma se bo v večjem delu Slovenije to zgodilo med nedeljo in torkom, tako da se bo kurilna sezona tudi »uradno« začela v sredo, 18. oktobra, napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Po letu 1961 se je še kasneje v oktobru kurilna sezona začela le v letih 1966, 1968, 2014 in 2017. 

Arso
Arso izdal rumeno opozorilo

V ponedeljek spet sonce

V ponedeljek bo večinoma sončno, burja na Primorskem bo oslabela. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem ob šibki burji okoli 8, najvišje dnevne od 9 do 13, na Goriškem in ob morju do 17 °C. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Po nižinah bo zjutraj megleno. V sredo bo pretežno oblačno. Popoldne bo ponekod na zahodu rahlo deževalo.