Kaznivo dejanje

Pijan zapeljal na drugo stran ceste in trčil v voznika električnega skiroja ter pobegnil, končal je v obcestnem jarku

D.K.
15. 10. 2023, 11.56
Posodobljeno: 15. 10. 2023, 11.58
Deli članek:

Na območju PU Ljubljana so ponoči obravnavali prometno nesrečo s pobegom.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična

V soboto, nekaj po polnoči, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Goričanah, v kateri sta bila udeležena voznik električnega skiroja in voznik osebnega vozila. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika električnega skiroja, ki je vozil v nasprotni smeri. 

Povzročitelj nesreče pobegnil

Po trčenju je voznik skiroja lažje poškodovan obležal na cesti, voznik osebnega vozila pa je odpeljal naprej brez ustavljanja. Povzročitelj nesreče je bil nato nedaleč stran od kraja nesreče izsleden, saj je zapeljal v obcestni jarek in obstal. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,01 mg/l alkohola v izdihanem zraku (okoli 2,0 promila alkohola), so danes sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Kot so dodali, policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, o vseh okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.