Emil Frey

Šestim občinam podarili vozila

STA
18. 9. 2023, 21.22
Posodobljeno: 19. 9. 2023, 10.29
Deli članek:

Vodstvo skupine Emil Frey je županom občin Črna na Koroškem, Luče, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem danes v Ljubljani predalo osebna vozila, ki jih je skupina donirala kot pomoč po poplavah. Občini Ljubno pa so v polletno uporabo predali tovorno vozilo z že izvedeno nadgradnjo.

Sašo Švigelj/M24
Tovornjak za Ljubno.

Kot je ob predaji vozil povedal generalni direktor skupine Emil Frey Slovenija, ki med drugim zastopa znamke Citroen, Fiat, Mercedes-Benz in Peugeot, Jožko Tomšič, so po letošnjih uničujočih poplavah takoj priskočili na pomoč s prostovoljnim delom in finančnim prispevkom. Pomagali so tudi svojim zaposlenim, ki so utrpeli škodo. "Ker smo družbeno odgovorno podjetje, smo uresničili tudi idejo, da podarimo pet avtomobilov in omogočimo brezplačno šestmesečno uporabo tovornega vozila," je dejal. Podarjenim vozilom so dodali tudi pet let brezplačnega vzdrževanja.

Županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak je potezo družbe izpostavila kot primer izredne solidarnosti. "Avtomobil bomo uporabljali s poslanstvom, da Črno znova spravimo na noge. Prišel nam bo prav pri intervencijah, ki jih imamo od jutra do večera," je poudarila.

Sašo Švigelj/M24
Avto za Črno.

Župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik je izrazil zadovoljstvo, da je tudi skupina Emil Frey slišala njihova opozorila o pomanjkanju težke mehanizacije. "S pomočjo tega tovornjaka, ki ga bomo nedvomno znali pametno uporabiti, bomo lahko pri sanaciji še bolj učinkoviti," je dejal. Upa, da bo ta akcija obenem spodbudila še kakšno podobno.

Kot so napovedali drugi župani, bodo avtomobile med drugim uporabljali za prevoz starejših občanov in otrok, dodatno prevozno sredstvo pa jim bo prišlo prav tudi pri drugih vsakodnevnih nalogah, ki jih v času sanacije posledic poplav ne manjka.