Končno

Foto: Telička Gomzija po skoraj tednu dni rešili iz ujetništva podrtega hleva

J.V.
10. 8. 2023, 13.05
Posodobljeno: 10. 8. 2023, 13.10
Deli članek:

Novinarji Večera so na območju prizadetega kraja Luče naleteli na še eno srce parajočo zgodbo, ki so jo spisala nedavna neurja širom po državi.

Facebook/Društvo Pasja nota
Dvomesečni teliček Gomzi je končno rešen.

Na naslovu Raduha 45 pri zakoncih Daniju in Marjeti Fale je bil od petka ujet dvomesečni teliček po imenu Gomzi, ki je neprestano jokal. V petek zjutraj je namreč najprej Savinja poplavila hišo. Medtem ko so odpravljali posledice, pa se je pozneje še utrgal zemeljski plaz, ki je zasul hišo in hlev, v katerem je bilo sicer osem krav molznic. Te so tiho, saj so poginile.

Do telička pa ni bilo mogoče brez gradbenih strojev. Poskušali so z manjšim bagrom, a je bilo to nemogoče. Nemočna je bila celo vojska. "Z rokami ne moremo storiti ničesar," je za Večer še včeraj razlagal gospodar Dani in dodal, da so odvisni od težkih strojev. Želijo pa tudi vedeti, ali bodo lahko na svoji zemlji še kdaj delali oziroma tam sploh ostali.

Danes je vsaj za telička Gomzija posvetila luč na koncu tunela. Kot na Facebooku sporoča Društvo Pasja Nota, je rešen. "Čakamo helikopter, saj mora nujno na kliniko," so zapisali in se obenem zahvalili premierju Robertu Golobu in njegovi izbranki Tini Gaber.