Porušen most

Video: 82-letni Etem je za vsega 5 minut ušel skoraj gotovi smrti

J.V.
9. 8. 2023, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2023, 19.38
Deli članek:

V silovitih petkovih neurjih je deroča voda zrušila del mostu čez Kamniško Bistrico na cesti med Stahovico in Kamnikom. Pet minut prej je na njem stal 82-letni domačin.

Svet24TV
82-letni Etem Ejkamer

Domačin Etem Ejkamer je bil pet minut pred podrtjem na mostu. "Pet minut prej sem bil na mostu, pogledal vodo. Ravno ko sem šel od mosta, je padel. Sreča, da sem prej pobegnil, drugače bi me odnesla voda. To je katastrofa," je dejal za Svet24TV.

Na lastne oči je tudi videl voznika osebnega avtomobila, ki je zadnji čas z vzvratno vožnjo ušel prepadu. "Potem so prišli policisti in gasilci ter zaprli cesto," je pojasnil. "Imela sva srečo," je poudaril. Etem pri svojih 82 letih takšnih prizorov še ni doživel.

Ima sosede z dvema otrokoma. K sreči so bili na dopustu, drugače bi jih pokončal plaz, je pojasnil. Pravi, da se je sprožil okoli 3 ali 4 ure zjutraj, ko najbolj trdno spiš. Njihova hiša je trenutno v slabem stanju, na pomoč pri odstranjevanju blata so jim priskočili sosedje in prijatelji. Kot je še povedal za Svet24TV, je tudi sosedi Tatjani plaz uničil vrt.