Črna statistika

Neuradno je zaradi vremenske ujme umrlo že šest ljudi

P.K.
7. 8. 2023, 08.01
Posodobljeno: 7. 8. 2023, 16.36
Deli članek:

Civilna zaščita je v soboto sporočila, da morajo v povezavi z burnim vremenom poročati o smrtnih žrtvah. Danes jih je skupno žal že šest.

Vestnik.si
Poplave so žal terjale tudi življenja.

Po njihovih informacijah in informacijah Generalne policijske uprave naj bi zaradi poplav na območju Kamnika življenje izgubila starejša domačinka, v gorah na območju Kranja pa dva nizozemska državljana; oče in sin. Slednja sicer nista preminila neposredno zaradi poplav, ampak nevihte, ki je prinesla obilno količino dežja.

Po poročanju nizozemskega portala Dutch News gre za 52-letnega očeta in 19-letnega sina iz kraja Gouda. Bohinjski gorski reševalci so ju našli mrtva pod Malim Draškim vrhom. Po prvih informacijah Policije bi bila lahko njuna smrt povezana z udarom strele.

Na policiji okoliščine vseh treh smrti še preiskujejo, se pa, kot rečeno po doslej znanih podatkih nakazuje, da bi bile lahko za vse tri žrtve usodne poplave oziroma vremenske ujme.

Živel je ob reki

Četrta žrtev je starejši moški, ki so ga na obrežju Save v Tomačevem (Ljubljana), našli v soboto okoli poldneva. Po prvih podatkih bi lahko bila njegova smrt posledica poplav. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. 

Po naših informacijah je bil žrtev narasle Save brezdomec, ki je imel bivališče pod mostom. "Zadnji dve leti je tam živel v improviziranem bivališču. Šotoru s pečjo, okoli katerega je zrasel vrtiček. Jutranji vodni val ga je kot kaže, presenetil," je informacijo na družbenih omrežjih delil nek Ljubljančan.

Peta žrtev je moški iz Most pri Komendi, ki naj bi umrl med odpravljanjem posledic poplav. "Po do sedaj zbranih obvestilih je v nedeljo dopoldan pri opravljanju del moški padel v jamo z odprtim jaškom," so sporočili s policije.

Zadnje informacije

Žal o smrtni žrtvi poročajo tudi iz Dolenjske. Včeraj zvečer so gasilci PDG Mirna Peč okoli 21. ure v narasli reki Temenica v okolici Ivanje vasi našli mrtvega človeka. Domnevno naj bi najdena oseba umrla zaradi utopitve, a vzroka smrti uradno še ne morejo potrditi, saj čakajo rezultate obdukcije. Najverjetneje pa je smrt posledica poplav.

Na novomeški policijski upravi so popoldan potrdili identiteto 35-letnega moškega z območja Mirne Peči in nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin. Kot so naknadno pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU), dosedanji podatki kažejo, da je bila njegova smrt posledica poplav.