Gumball 3000 in kazni

VIDEO: Znamenita karavana superšportnih tudi v Sloveniji, na avtocesti pa so že bili prehitri

A.Z.
16. 6. 2023, 11.32
Posodobljeno: 16. 6. 2023, 11.58
Deli članek:

Leta 1999 so k življenju obudili dirko, ki pravzaprav to ne bi smela biti, Gumball 3000, v kateri s superšportnimi avtomobili zanesenjaki prekrižarijo Evropo. Letos so se ustavili na Ljubljanskem gradu. Vsaj dva pa sta se tega podviga lotila precej resno.

Profimedia
Gumball 3000 na Ljubljanskem gradu.

To pot so se na poti od Benetk proti Budimpešti ustavili tudi v Ljubljani in se na ogled ljubiteljem prestižne pločevine postavili na Ljubljanskem gradu. Letošnja dirka poteka od Edinburgha na Škotskem do Tivata v Črni Gori. Kaj so to pot postavili na cesto in s kakšnimi lepotci bodo letos načenjali živce možem postave, pa si lahko ogledate v video posnetku.

A to seveda ni bilo dovolj. Eden od udeležencev je štajersko avtocesto zamenjal za Le Mans, drugega pa je premamila panonska ravnina pri Lendavi.

PUMS
Švicar je vozil z 201 km/h.

Policisti iz Maribora so na stacionarni merilnik hitrosti ujeli državljana Francije, Švicar pa je pri Lendavi pokazal, kaj zmore rolls royce. Poceni pa ta eksperiment ni bil. Francoz je namreč na odseku med Slovensko Bistrico in Mariborom vozil z 224 km/h, kar sicer za dirko v Le Mansu povsem običajna hitrost, na Štajerskem pa ne. Možje postave seveda s tem dirkaškim prikazom niso bili najbolj zadovoljni in so mu pojasnili, da je sicer nakup vinjete neke vrste prijavnina, a ne za dirko.

Državljan Švice pa si je dal duška z rolls roycom. Ravnina med Mursko Soboto in Lendavo ga je premamila do mere, da je pospešil na 201 km/h, čeprav je tam hitrost omejena na 110 km/h. Poleg kazni je od prekmurskih policistov za spomin dobil še črno-belo fotografijo.

Profimedia
Z Ljubljanskega gradu proti Budimpešti, a malce prehitro.

Kot vse kaže, gre za udeleženca letošnjega Gumballa. Na policiji tega niso ne zanikali ne potrdili, obstaja pa velika verjetnost, da gre za udeleženca karavane. Kakor koli, neprostovoljno sta se odločila, da bosta prispevala nekaj malega v proračun. Oba sta namreč dobila kazen 1200 evrov ter za dobro mero še devet kazenskih točk.