Grožnja

Pavel Rupar z grožnjami nad gorenjskega podjetnika

A.Z.
2. 6. 2023, 18.59
Posodobljeno: 2. 6. 2023, 19.03
Deli članek:

Gorenjski podjetnik trdi, da mu je Pavel Rupar grozil, da ga bo ustrelil in je grožnje že prijavil policiji kot je dogodek prijavil tudi Rupar sam.

Marko Vavpotič / M24
Pavel Rupar.

Bivši župan Tržiča in eden od gonilnih mož zadnjih upokojenskih protestov, se je v Tržiču zapletel z enim od lokalnih podjetnikov. Kot navaja Večer, naj bi mu pri tem grozil, da ga bo ustrelil. Incident se je zgodil na zemljišču podjetnika, Večer pa je pridobil tudi video posnetek, na katerem Rupar grozi podjetniku, ki se sicer ukvarja s prevozništvom.

Podjetnik v video posnetku pove, da mu je Rupar grozil, da ga bo ustrelil, v svoji prijavi pa Rupar trdi, da je bil groženj v resnici deležen on.

Policija v Tržiču je njuni prijavi že prejela. Rupar naj bi pred leti že grozil prevozniku in njegovemu takrat mladoletnemu sinu, o sedanjem incidentu pa policija še zbira podatke.

Po trditvah prevoznika mu Rupar na vsak način želi zagreniti poslovanje, poskušal mu je preprečiti gradnjo novega gospodarskega objekta, do sedaj a je bil deležen kar 34 obiskov različnih inšpektorjev. Ker ti niso ugotovili nobenih nepravilnosti, ku je grozil, da bo uporabil svoje stike in vpliv da mu bo preprečeval poslovanje.

Po poročanju Večera jim Rupar ni želel dati nobenih izjav, dejal je le, da se s časopisom Večer ne bo pogovarjal.

Rupar je bil v preteklosti že deležen obravnav na sodišču, med drugim ga je sodišče v Kranju spoznalo za krivega ogrožanja varnosti.