Izdali tudi opozorili

Današnji prvi dan meteorološke pomladi prinaša sneg in burjo

P.K.
1. 3. 2023, 07.40
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 08.28
Deli članek:

Najprej malo zime, nato pa bo ob koncu tedna deloma sončno z nekaj jutranje megle po nižinah. Nov teden pa prinaša več vlage.

STA
Zasnežena cesta pri Slemenu blizu Delnic.

Danes je začela meteorološka pomlad, a vreme bo zimsko. Povsod bo oblačno, občasno bodo rahle padavine, ki pa se bodo zvečer nekoliko okrepile. Dopoldne bo po nižinah sprva rahlo snežilo, čez dan pa deloma deževalo, deloma snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. 

Jutri bo pretežno oblačno, rahle padavine bodo popoldne postopno ponehale, tudi burja na Primorskem bo slabela, tam se bo popoldne delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C. 

Agencija RS za okolje je za danes izdala tudi opozorilo in sicer, da bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost nad 100 km/h. Informacija, ki jo je danes okoli osme ure objavil Promet.si pravi, da so sunki vetra na Vipavskem res močni, saj piha veter s hitrostjo okoli 130 km/h, zaradi česar veljajo nekatere omejitve prometa. Več v njihovi objavi.