Razrešitev in osip

V lokalnem odboru SDS po čistki z vrha kovčke pakira tudi članstvo

R.T.
13. 2. 2023, 17.51
Deli članek:

Da se je v občinskem odboru SDS Duplek odvila čistka, saj so bili čez noč razrešeni člani vodstva odbora, iz stranke SDS pa naj bi posledično izstopilo približno 30 ljudi, je že včeraj poročal Reporter.

Facebook / SDS občinski odbor Duplek
V občinskem odboru SDS so že pred dobrim tednom dni postregli s fotografijo, s katero so naznanili konec skupne poti.

Razrešeni člani so vest o dogajanju pred dobrim tednom dni sami objavili na družabnem omrežju, in sicer kar na profilu lokalnega odbora. »Konec naše skupne je poti, sedaj gremo vsak po svoji poti naprej, se morda kdaj srečamo, objamemo, a v srcu skupaj vsi ostanemo,« so zapisali in strankino rumeno barvo zamenjali za črno-belo.

Zdaj že razrešena predsednik lokalnega odbora Marko Rems in podpredsednica Natalija Pečar sta bila izvoljena na občnem zboru pred lanskimi lokalnimi volitvami, po poročanju portala Siol pa sta se morala glede na utemeljitev tajništva stranke SDS s položaja posloviti zaradi »izjemno slabega« volilnega rezultata. Kot je za portal pojasnil Rems, se je pod sklep o razrešitvi, ki so jim ga poslali po elektronski pošti, podpisal glavni tajnik Borut Dolanc. Slednji je hkrati poslal vabilo na posvet glede rešitev za volitve novega vodstva, a so tega člani bojkotirali, saj je bilo vodstvo, tako Rems, izvoljeno demokratično. Dodal je, da zato iz stranke izstopa celotno vodstvo, izstopajo pa tudi vsi, ki so vodstvo izvolili. Iz stranke naj bi po informacijah Reporterja izstopilo približno 30 članov. 

Grizli travo

»Zadnje srečanje članov odbora SDS Duplek smo nekateri člani proslavili ob hrani in pijači, pa glasbe tudi ni manjkalo. Srčni prijatelji pač ostanemo skupaj za vedno in bomo tudi v prihodnosti. Dvorana je bila rezervirana za letno konferenco odbora, ki je bila pripravljena vedno profesionalno s slovensko himno, z velikimi zastavami na stojalih, modro rumenimi prti in domačim ozvočenjem. Zakaj dvorane ne bi izkoristili za druženje v lastni režiji kot prijatelji, smo si rekli in to tudi storili. Žal so konferenco 4 dni pred izvedbo odpovedali po mailu iz sedeža SDS v Ljubljani in nas obvestili o sklicu izredne konference odbora SDS Duplek, ker so demokratično vodstvo odbora izvoljeno pred tremi meseci razpustili. Izstopov iz same stranke SDS je precej in verjetno bodo prihajali tudi v nadaljnjih dneh. Sam sem pa prav tako izstopil, saj se v ravnanju med štirimi zidovi stranke nedemokratičnih metod ne vidim več. Tako kot je rekel Franc Kangler, ko me je poklical z zanimanjem, kaj se dogaja pri nas. Ti, ki si grizel travo za SDS v Dupleku, zdaj pa odhajaš...res je to škoda,« je po poročanju Reporterja že pred dnevi zapisal Rems.

Pri Reporterju še opozarjajo, da z vidika razlogov za razrešitev lokalni odbor v Dupleku še zdaleč ni edini lokalni odbor SDS, ki je na zadnjih lokalnih volitvah poslabšal svoj volilni rezultat. Poleg Ljubljane, kjer je takratni predsednik odbora Anže Logar odstopil sam, se je to zgodilo še v Kamniku, kjer pa vodstvo zaenkrat ostaja isto.