Dva lažje ranjena

Na Dolenjskem so se pretekli vikend bliskali noži

M. T. V.
13. 2. 2023, 16.15
Posodobljeno: 13. 2. 2023, 16.40
Deli članek:

V Novem mestu osebni prepir, v katerem je bil en zaboden, drugi porezan, v Krškem pa je vinjen moški z nožem grozil mladini na igrišču.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na Dolenjskem so pretekli vikend policisti kar dvakrat posredovali zaradi groženj z nožem. V soboto popoldne so pohiteli na Poganško ulico v Novem mestu, od koder je več oseb panično klicalo na številko 113, da se v določeni hiši pretepajo z noži in da je nekdo zaboden. Policisti so ugotovili, da sta se sprla 41- in 26-letna moška. Starejši naj bi pri mlajšemu najprej razbil šipo na hiši, nato sta se moška začela prerivati, pri čemer je starejši mlajšega nekajkrat zabodel in ga porezal po prsnem košu. Vmes je skočil 34-letnik, ki je hotel oba prepirajoča se moška razdvojiti, a jih je pri tem tudi sam skupil – 41-letnik je porezal še njega. Oba ranjena sta bila prepeljana v bolnišnico, kjer so ugotovili, da sta na srečo le lažje poškodovana. 41-letnega osumljenca so policisti vklenili in ga pridržali, nož pa zasegli. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.

Grozil otrokom

Krški policisti pa so v nedeljo popoldan pridržali 52-letnika iz Krškega, ki se je pijan po mestu sprehajal z nožem in grozil mladini na igrišču, da tam nimajo kaj početi. Ko so prišli policisti, je kričal še nanje in želel obračunati s tistimi, ki so ga prijavili. Policisti so ga prosili in opozorili, naj se umiri, a je še kar nadaljeval s svojimi grožnjami in klevetami. Ker ni šlo drugače, so ga policisti vklenili in odpeljali v pridržanje v prostore policijske postaje. Med postopkom so mu zasegli tudi škatlico s zeleno rjavimi rastlinskimi delci.