Vesna Vuković

Gibanje Svoboda kmalu z novo generalno sekretarko

J.V.
31. 1. 2023, 18.50
Posodobljeno: 31. 1. 2023, 19.09
Deli članek:

Do spremembe v vodstvu stranke naj bi prišlo v kratkem.

Bobo
Vesna Vuković naj bi na mestu generalne sekretarke nasledila Tamaro Kozlović.

Tamara Kozlović ne bo več generalna sekretarka stranke Gibanja Svoboda. Funkcijo bo prevzela Vesna Vuković, dosedanja tiskovna predstavnica stranke. 

Potem ko je eno najpomembnejših funkcij v stranki najprej opravljal edini minister brez resorja Matej Arčon, ga je avgusta lani na predlog predsednika Roberta Goloba začasno nasledila poslanka Kozlovičeva. 

Po informacijah Večera je Golob poslancem že sporočil, da na mesto generalne sekretarke zdaj prihaja Vukovićeva, ki je bila pred lanskim vstopom v politiko dolgoletna novinarka.

Nazadnje je delovala za portal necenzurirano, v Svobodi pa je od poletja zadolžena za vodenje odnosov z javnostmi, pri čemer njene zadolžitve in vpliv presegajo dosedanjo funkcijo. Generalni sekretar je drugi človek stranke, ki med drugim sooblikuje strankarsko politiko.

Kozlovičeva, ki je tudi poslanka stranke, pa naj bi sicer že ob nastopu funkcije generalne sekretarke dejala, da jo bo opravljala le leto dni. Hkrati je tudi predsednica parlamentarnega odbora za zdravje in glede na to, da je zdravstvega reforma glavna prioriteta vlade, naj bi se v prihodnje posvetila predvsem zakonodajnemu procesu, ki bo sledil sprejeti zdravstveni reformi.