Pristal v bolnišnici

5-letnik sunil avto in odbrzel, nato je počilo

R.T.
31. 1. 2023, 16.53
Posodobljeno: 31. 1. 2023, 17.50
Deli članek:

Da so otroci nepredvidljivi in da lahko ušpičijo marsikatero sitnost ali še kaj hujšega, dokazuje primer 5-letnika iz majhnega kraja Penig v nemški zvezni deželi Saška.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Človek bi težko verjel, a so epizodo potrdili nemški policisti. V Penigu je namreč v ponedeljek 5-letni deček sedel za volan avtomobila, speljal in povzročil hudo prometno nesrečo. Po navedbah policistov je okoli opoldneva enemu od sorodnikov na skrivaj pljunil avtomobilske ključe, se odpravil iz hiše in sedel v njegov avtomobil znamke Volkswagen. Namenil se je naravnost za volan, kaj kmalu pa je zarohnel tudi motor.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica policije, se je deček podal po tamkajšnji ulici Meischnerstrasse, prevozil naslednje križišče in trčil v betonsko ograjo. V nesreči je utrpel hude poškodbe in je pristal v bolnišnici, ob tem pa je na vozilu in ograji povzročil za 7100 evrov materialne škode.

Policija vse okoliščine nesreče še preiskuje, pri čemer ugotavljajo tudi morebitno odgovornost staršev oziroma skrbnikov.