Brutalno

Nikola z macolo potolkel delodajalca in na pogrebu nosil njegovo krsto

J.V.
31. 1. 2023, 15.40
Deli članek:

Pravnomočna sodba za umor iz nikotnih nagibov se glasi: 20 let zapora.

Facebook
Nikola se je na sodišču sprva branil z molkom, nato pa se je odločil, da bo umor priznal.

37-letni Nikola Mladenović je bil danes pravnomočno obsojen na 20 let zapora zaradi umora svojega delodajalca, 46-letnega Draška Ranđelovića, oktobra 2020 v Nišu. Njegov 46-letni brat Marko je bil pravnomočno oproščen.

Višje sodišče v Nišu je tako odločilo v ponovljenem postopku, potem ko je pritožbeno sodišče 23. decembra lani razveljavilo prvostopenjsko sodbo, s katero je bil Nikola že obsojen na 20 let zapora, glede vloge njegovega brata Marka pa je sodišče odločilo, da se ga izpusti na prostost, dokler se v ponovljenem postopku ne razjasni dejansko stanje, poroča Telegraf.

Brata Mladenović sta bila obtožena umora v sostorilstvu. Zagrešila naj bi ga 8. oktobra 2020 v hali podjetja Minkopeks na Bulevarju 12. februarja v Nišu. Žrtev naj bi potolkla z macolo in sekiro, njegova krvava oblačila pa odrvgla v reko Nišavo in poklicala policijo, da sta šefa ob povratku z odmora za kosilo našla mrtvega.

Nikola se je na sodišču sprva branil z molkom, nato pa se je odločil, da bo umor priznal. Ob tem je pojasnil, da ga šef je na delovnem mestu dlje časa zlorabljal in izkoriščal, strasti pa so dokončno zavrele, ko ga je pozval, naj v podjetju ostale z njim še po koncu službe, potem pa od njega zahteval, da ga odpelje še na neko proslavo.

Ker tega ni hotel storiti, naj bi se ga Ranđelović prvi lotil in ga s topim delom sekire udaril po hrbtu, ob tem pa mu grozil, da bodo nastradali tudi njegova žena in otroci. V svoj bran je Nikola še povedal, da je v samoobrambi zgrabil za macolo in ga udaril v zatilje, potem sta se pričela prerivati okoli sekire in nato je odšel. Da je Draško mrtev, sploh ni vedel, trdi.

"Nisem ga mogel zavrniti, naredil sem vse, kar je zahteval od mene. Nisem ga smel prijaviti policiji, ker sem se bal za družino. Plačeval me je malo in neredno, morda je mislil, da s svojim delom odplačujem za mamila, ki mi jih je dajal," je še povedal Nikola in dodal, da je tudi kritičnega dne posmrkal linijo heroina, ki ga je dobil od delodajalca. Poudaril je tudi, da brat Marko ni bil vpleten v incident, saj sta mu z Draškom, ko sta se začela prerekati, dejala, naj se ne vmešava, zato je odšel domov.

Višje državno tožilstvo je za oba sicer zahtevalo dosmrtni zapor, ker sta, kot je zapisano v zaključni besedi, umor storila iz nizkotnih nagibov, dejanja nista obžalovala, celo udeležila sta se pogreba Ranđelovića in nosila njegovo krsto, še poroča Telegraf.