Čustven zapis

Ljubljanski gasilci drveli na intervencijo, a niso vedeli, da bodo oživljal svojega kolega

P.K.
10. 12. 2022, 08.02
Posodobljeno: 10. 12. 2022, 16.32
Deli članek:

Prostovoljni gasilci PGD Zgornje Pirniče so z zapisom na družbenih omrežjih sporočili, da je bil zanje minuli teden še posebej težek. Niso si predstavljali, da bodo reševali svojega člana.

Facebook
Tako ganljivo so se mu poklonili kolegi.

Napisali so, da se je usoda poigrala in s tega sveta prehitro vzela njihovega dolgoletnega člana Uroša Perčiča. "Ko si bil včeraj klican na zadnjo intervencijo, se nanjo na žalost nisi več odzval; ti si jo potreboval. Tako mirno in spokojno si spal, ko tovariši smo poskušali te zbuditi in življenje nazaj ti vliti. Vendar ti se nisi dal in za vedno si zaspal," so zapisali skrušeni.

Komaj 56-letni Uroš je bil po njihovih besedah eden od njihovih najbolj aktivnih gasilcev, tako na področju operative, kot pri drugih opravilih v društvu. "Bil si glavni strojnik našega voznega parka in nemalokrat si bil ravno ti tisti, ki nas je z našim navalnim vozilom GVC pripeljal na mesto intervencije. Vedno si bil pripravljen pomagati drugim v nesreči, zdaj pa je le-ta doletela tebe in nismo ti mogli več pomagati. Uroš, pustil si neizbrisen pečat v našem društvu. Izgubili smo odličnega gasilca in dobrega prijatelja. Naj ti bo lahka Slovenska zemlja," so se ganljivo posvetili njegovemu življenju.