Vlada prerazporedila denar

Davkoplačevalski milijoni za referendume, brezposelne in otroške dodatke

Ž.K./STA
29. 11. 2022, 19.30
Posodobljeno: 29. 11. 2022, 19.32
Deli članek:

Vlada je danes nekaterim proračunskim uporabnikom prerazporedila sredstva. Denar so med drugim namenili pokritju stroškov treh referendumov, za prispevek Svetovnemu programu za hrano v okviru humanitarnega programa Žito iz Ukrajine, za izplačilo energetskih in otroških dodatkov ter nakazilo brezposelnim osebam.

profimedia
robert golob

Znotraj finančnega načrta ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada prerazporedila skoraj 1,6 milijona evrov, in sicer za izplačilo otroških dodatkov v mesecu decembru 2022. Istemu ministrstvu je prerazporedila tudi 5,46 milijona evrov za nakazila brezposelnim osebam, pravice porabe v skupni višini približno 2,7 milijona evrov za izplačilo energetskih dodatkov, ki so namenjeni omilitvi posledic dviga cen energentov in življenjskih potrebščin, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Vlada je za pokritje stroškov treh referendumov Državni volilni komisiji razporedila 3,95 milijona evrov, ministrstvu za zunanje zadeve pa je razporedila milijon evrov za humanitarni prispevek Svetovnemu programu za hrano za pomoč v hrani v okviru humanitarnega programa Žito iz Ukrajine.

Za namen soorganizacije evropskega prvenstva v rokometu za ženske je vlada ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport prerazporedila 750.000 evrov, ministrstvu za okolje in prostor pa so prerazporedili približno milijon evrov, s katerim bodo poravnali mednarodno članarino in opravljali naloge povezane z vzdrževanjem vodne infrastrukture, so še zapisali.