45-letni Nemec

Za osumljenca za izginotje Maddie tri posilstva in zlorabi otrok

R.T.
29. 11. 2022, 16.34
Posodobljeno: 29. 11. 2022, 16.44
Deli članek:

V grlo jim teče voda. Bojijo se namreč, da bo prišel na prostost, preden bi mu spet sodili.

Profimedia
Christian Brückner

Zoper glavnega osumljenca za izginotje britanske deklice Madeleine McCann je bil izdaj nujni nalog za aretacijo, in sicer za tri posilstva in dve zlorabi otroka.

Nalog so izdale oblasti v Nemčiji.

Christian Brückner tam prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi posilstva, ki ga je leta 2005 zagrešil na Portugalskem, kjer je septembra 2005 posilil 72-letno žensko. 45-letnik naj bi bil spet na prostosti septembra 2025, nemški tožilci pa se očitno bojijo, da bi bil izza zapahov, preden bi mu lahko spet sodili.

Kdaj bo obtožen v primeru McCann?

Profimedia
Madeleine McCann

Nemec naj bi si obtožnice v petih različnih primerih privoščil med letoma 200 in 2017. Med njimi je tudi napad na 10-letno deklico let 26 dni pred izginotjem male Maddie v približno deset kilometrov oddaljenem letovišču Praia da Luz.

Nalog za aretacijo morajo odobriti še italijanske oblasti, kjer so ga leta 2018 aretirali, preden so ga izročili Nemčiji.

Brückner, sicer obsojeni pedofil, v primeru McCann še ni bil obsojen. Spomnimo. Nemec je bil v času dekličinega izginotja v neposredni bližini, a vsakršno vpletenost zanika. A čeprav s tem v zvezi še ni bil obtožen, ostaja glavni osumljenec. Po neuradnih informacijah naj bi ga obtožba doletela do konca letošnjega leta.

In medtem ko britanski preiskovalci primer obravnavajo kot izginotje, so njihovi nemški kolegi prepričani, da je Brückner Maddie, ki je takrat štela tri leta, umoril.