Kdo je čigavo orodje?

Hojsova razlaga šokantne zmage Japoncev proti Nemčiji

R.T.
23. 11. 2022, 16.42
Posodobljeno: 23. 11. 2022, 16.45
Deli članek:

Japonska je po bledi igri v prvih 60. minutah pripravila še drugo veliko presenečenje na svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju.

Profimedia
Prva ekipa Elfa si je pokrila usta.

Nemci so prevladovali v vseh elementih igre, imeli sijajne priložnosti za povišanje vodstva in le izjemnim obrambam japonskega vratarja Gonde so se lahko zahvalili, da so do 70. minute zaostajali le en gol. Potem so končno zaigrali hitreje in bolj agresivno, kar se jim je ob letargični nemški zadnji vrsti obrestovalo. V osmih minutah so obrnili rezultat v svojo korist in z odločno obrambo in kančkom sreče prikrmarili do zmage z 2:1.

Nekdanji slovenski minister za notranje zadeve v zadnji Janševi vladi Aleš Hojs je ponudil svojo interpretacijo dogodkov na zelenici. »Japonci niso protestirali, saj nočejo biti orodje LGTBQUIX…ideologije. In zmagali!,« je zapisal na Twitterju.

S tem je insinuiral na korelacijo med dogajanjem na igrišču in tistim pred tekmo. Pred tekmo so si ob skupinskem poziranju nemški nogometaši protestno prekrili usta z rokami. To je bil odziv na grožnje Fife evropskih ekipam, ki so nameravale nositi mavrični trak One Love (Ena ljubezen) v prid vključevanju in proti diskriminaciji. Toda predstavniki Fife so, najverjetneje pod vplivom katarskih oblasti, zagrozili, da bodo igralci kaznovani najmanj z rumenim kartonom, če bodo nosili trakove.