Na Dolenjskem in v Beli krajini

Zaradi delovne nesreče brez elektrike začasno 53.000 gospodinjstev

E.J./STA
15. 11. 2022, 13.03
Posodobljeno: 15. 11. 2022, 13.39
Deli članek:

Ena oseba je v bolnišnici, na kraju dogodka je tudi policija.

ELES
Razdelilna transformatorska postaja, kjer se je zgodila huda nesreča.

Na območju Bele Krajine in Dolenjske, torej na jugovzhodu države naj bi dopoldan okoli 10.30 ure brez elektrike ostalo več kot 60 tisoč gospodinjstev, je poročal portal N1, vzrok pa je bila delovna nesreča na razdelilni postaji Hudo.

Brez elektrike so bila gospodinjstva na območju Novega mesta, Krškega, Škocjana in Šmarjeških Toplic ostalo brez elektrike, kot tudi v trebanjskem podjetju Trimo. Poročajo še, da se je ena oseba huje poškodovala in je v bolnišnici, na kraju dogodka pa je tudi policija. Težave z elektriko naj bi bile rešene zelo hitro, že okoli 11. ure.

Kje je prišlo do izpada - različne informacije

V Elektro Ljubljana pa so zdaj povedali, da je prišlo do okvare na transformatorski postaji operaterja prenosnega omrežja Eles v Hudem pri Mirni peči. Brez elektrike je bilo 53.592 odjemalcev, vsi so zdaj že priklopljeni nazaj na omrežje. Izpad je po neuradnih informacijah trajal nekaj več kot pol ure, poroča STA.

Eles je na svoji spletni strani objavil, da je do delovne nesreče na razdelilni postaji prišlo ob 10.41, tehnične težave so odpravili ob 11.05. Več informacij bodo podali po prvi analizi dogodka, ki poteka.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je do izpada prišlo na območjih Novega mesta, Semiča, Šentjerneja, Trebnjega, Črnomlja in Metlike.

Po navedbah Elesa pa so bila prizadeta območja Krško, Škocjan, Šmarješke Toplice in Novo mesto.