velika nesreča

Družina Ličen, ki ji je pogorel hlev, potrebuje pomoč

M. T. V.
15. 11. 2022, 11.49
Posodobljeno: 17. 11. 2022, 08.00
Deli članek:

V začetku novembra je v Gojačah v požaru pogorel večji hlev, skupaj z njim pa tudi večje število bal sena in nekaj kmetijskih strojev, poginila sta tudi teliček in kozliček. Družina zdaj prosi za pomoč.

GRC Ajdovščina
Požar je popolnoma uničil hlev.

V petek, 3. novembra, ponoči je bilo, ko je družina Ličen v Gojačah v Vipavski dolini doživela najhujšo nočno moro. Ogenj je zajel njihov hlev, najprej je zagorelo seno, pripravljeno za krmo živali v zimskih mesecih, nato pa se je ogenj razširil na ostrešje in naprej. Kot smo takrat poročali, je na pomoč prihitelo 65 gasilcev, ki so se dolgo časa borili z ognjem, nato pa z gašenjem nadaljevalo še zjutraj. V hlevu je bilo v času požara tudi okoli sedemdeset glav živine, saj se Ličnovi ukvarjajo z živinorejo. Gasilcem je uspelo večino živali spraviti iz hleva, a za kozlička in telička je bil ogenj usoden.

Kako lahko pomagate? Donacije za družino Ličen zbira Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ajdovščina, Tovarniška 3 g, 5270 Ajdovščina, na transakcijskem računu: SI 56 04751-0000412446 (Nova KBM d.d.), sklic: SI00 2425, koda namena: CHAR.

Požar se na srečo ni razširil na hišo, je pa popolnoma uničil hlev: pogorelo je okoli 500 kvadratnih metrov gospodarskega poslopja, 250 bal sena ter nekaj kmetijskih strojev. Za družino Ličen je to seveda zelo hud udarec, saj ne pomeni le izgubo objekta, ampak tudi izpad dohodka. Zato zdaj prosijo dobre ljudi za pomoč. »Družina Ličen se priporoča, da bi jim po svojih močeh pomagali z nakazili, da bi v najkrajšem času sanirali posledice požara na kmetiji, prekrili hlev za živali in nadaljevali z načrtovano prirejo krav dojilj. Vsem darovalcem in tistim, ki sočustvujete z njimi, bodo zelo hvaležni, saj nesreča nikoli ne počiva,« so pozvali pri Kmetijsko gospodarski zbornici Slovenije.