Pri predsedniku Pahorju

Zakaj so Tina Maze, Primož Roglič in Luka Dončić, pisali po slovenski zastavi

P.K./STA
26. 10. 2022, 10.41
Posodobljeno: 26. 10. 2022, 10.44
Deli članek:

Športniki večkrat obiščejo predsedniško palačo, v kateri hranijo tudi posebno zastavo, po kateri se lahko piše.

Facebook
Tako izgleda zastava s podpisi.

Aktualni predsednik republike pogosto obiskuje športne dogodke. Na njih pa ga spremlja posebna zastava slavnih, na kateri zbira podpise športnikov. Med drugim jo je vzel s sabo za spodbujanje slovenskih športnikov na več olimpijskih igrah in drugih najpomembnejših tekmovanjih. Z njo pa je pretekli konec tedna tudi pretekel ciljno črto ljubljanskega maratona.

Zastavo sicer hranijo v vitrini na hodniku predsedniške palače, na njej pa so zbrani podpisi najboljših slovenskih športnikov, ki se predsedniku podpišejo ob različnih priložnostih. Med drugim so se na zastavo podpisali smučarka Tina Maze, športna plezalka Janja Garnbret, kolesar Primož Roglič, košarkar Luka Dončić in hokejist Anže Kopitar.

Trenutno je zastavo slavnih predsednik republike začasno predal Muzeju novejše zgodovine, kjer je do konca marca 2023 na ogled kot del razstave V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki.

Oba kandidata tudi naklonjena športu

Šport bo v predsedniški palači gotovo imel pomembno mesto tudi po koncu Pahorjevega mandata, oba predsedniška kandidata, ki se bosta za to funkcijo pomerila v drugem krogu, sta namreč ljubitelja športa. Anže Logar se je aktivno ukvarjal z boksom in je navdušen pohodnik, Nataša Pirc Musar pa je aktivna v bowlingu. Oba tudi napovedujeta, da se bosta v primeru izvolitve še naprej udeleževala športnih prireditev.