Kakšna neodgovornost

FOTO: Med nesrečo izkoristil reševalni pas in se po njem vozil celo v nasprotni smeri

P.K.
26. 10. 2022, 08.41
Posodobljeno: 26. 10. 2022, 08.43
Deli članek:

Predrzno dejanje si je privoščil voznik škode. S prekrškom je ogrožal svoje življenje in življenja ostalih prometnih udeležencev.

Facebook
Kako nespametno!

V nedeljo se je na vzhodni ljubljanski obvoznici pred izvozom Bizovik v smeri Malenc zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi.

Za nezgodo je odgovoren 86-letni moški, ki je pripeljal po obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. On in njegova sopotnica, 62-letna ženska, sta umrla.

Ojoj...

Cesta je bila zaradi dogodka zaprta več ur in je skušala potrpežljivost marsikaterega voznika. Tudi tistega s škodo temnejše barve, ki je stal v koloni blizu izvoza Sostro. Odločil se je storiti nekaj nepojemljivega – zapeljal je na reševalni pas, obrnil svoje vozilo in po njem zapeljal celo v nasprotni smeri! Ostali so se zgražali in ga slikali, fotografije pa javnosti pokazali na družbenih omrežjih. Hud prekršek zna voznika stati najmanj vozniškega izpita…