Znana avtorja pesmi sta se izkazala

Presenečenje: prvič v slovenski zgodovini prvo mestu na You Tube trendingu zasedla polka

E. J.
26. 10. 2022, 09.16
Posodobljeno: 26. 10. 2022, 09.41
Deli članek:

Ansambel Saša Avsenika se ponaša s skoraj 200 tisoč ogledi v samo petih dneh na YouTube trendingu, zadnjo pesem pa sta jim napisala Jože Potrebuješ in Jasna Kuljaj. Še več, za november ansambel napoveduje koncert v hramu slovenske kulture, Cankarjevem domu, kjer bodo zapeli z Magnificom in drugimi znanimi pevci popularne glasbe.

Promo foto
"S tem smo dokazali, da slovenska narodno zabavna še vedno povezuje in da jo posluša tako starejša kot tudi mlajša generacija," o dosežku povedo v Ansamblu Saša Avsenika.

"Veseli smo, da je ne samo slovenska skladba, ampak klasična kvintetovska polka najbolj predvajana skladba na portalu YouTube v Sloveniji. S tem smo dokazali, da je slovenska narodno zabavna še vedno povezuje in da jo posluša tako starejša kot tudi mlajša generacija," o tem dosežku povedo v Ansamblu Saša Avsenika in še dodajo: "To je dosežek za celotno slovensko glasbo!" Pred kratkim je Ansambel Saša Avsenika namreč v svet poslal novo polko z naslovom Eno bolha za pomoč, besedilo pa sta napisala Jože Potrebuješ, ki je besedilo za skladbo prvič napisal za nekoga drugega kot za svojo glasbeno skupino Čuke, pod besedilo pa se kot avtorica podpisuje tudi Jasna Kuljaj.

Neo Visuals
Lucija Selak, pevka Ansabla Saša Avsenika tokrat prepeva o neuspešnem iskanju sreče v ljubezni.
O navihanem besedilu člani ansambla pravijo, da naj si punce ne delajo skrbi glede ljubezni, saj se ta vedno zgodi spontano in nepričakovano. "Po drugi strani pa se v skladbi tudi malo ponorčujemo iz slovenskih fantov, ki so pri tridesetih letih še vedno najraje v varnem objemu mame ali pa čez vikend mogoče pregloboko pogledajo v kozarec."

Zoran Abram
Ansambel Saša Avsenika bo v Cankarjevem domu nastopil skupaj s pevci popularne slovenske glasbe, na čelu z Magnificom. Na fotografiji utrinek s koncerta "Ne sveti zvezda v noč svetleje" iz leta 2018.
Veselijo se nastopa v slovenskem hramu kulture

Nova polka pa je tudi napoved niza dveh zaporednih koncertov Ne sveti zvezda v noč svetleje, s katerim se bo Ansambel Saša Avsenika predstavil v Cankarjevem domu v novembru, z njimi pa bodo na odru tudi znana imena slovenske popularne glasbe, kot so Magnifico, Amaya, Bojan Cvjetićanin, Kvatropirci, Dejan Vunjak, Nuška Drašček in drugi znani slovenski pevci, s pomočjo razširjene pevske in instrumentalne zasedbe pa bodo bodo tipičen Avsenikov kvintetovski zvok obogatili z zvenom dodatnih instrumentov, ki sicer niso ravno tipični za narodno-zabavno glasbo, so nam še povedali.