Drzna poteza

Bo Aleš Hojs res kandidiral za župana Ljubljane?

Ž.K.
12. 10. 2022, 20.56
Posodobljeno: 12. 10. 2022, 20.59
Deli članek:

Nekadnji notranji minister, ki je spodbujal policijske ukrepe, zaradi katerih je policija preganjala protestnike z vodnim topom in sredi našega glavenga mesta metala solzilec, bi, kot kaže, rad postal župan Ljubljane.

STA
Aleš Hojs bo, kot kaže, preveril, kako radi ga imajo Ljubljančani in Ljubljančanke.

Vedno glasnejše so govorice, da naj bi bil kandidat največje opozicijske stranke SDS, za župana Ljubljane kar nekdanji notranji minister Aleš Hojs. Kolegi s spletnega portala N1, so ga danes povprašali, če govorice držijo, Hojs pa inforamcij ni zanikal. Dejal je le, da bo vse znano 20. oktobra, ko se izteče rok za vložitev kandidatur.

Težko si predstavljamo, da bi človek, ki je odgovoren za to, da so bili številni Ljubljančani in Ljubljančanke deležni prhe z vodnim topom in da so družine z otroških igrišč bežale pred solzilcem, lahko v glavnem mestu dobil toliko glasov podpore, da bi g alahko šteli za resnega kandidata.

Nenazadnje so Ljubljančani in Ljubljančanke že na parlamentarnih volitvah, na katerih je Hojs kandidiral prav v Ljubljani, pokazali, da jim ni ravno pri srcu. V svoji volilni enoti je zbral komaj 1922 glasov podpore. Bolj kot upanje, da bi nekdanji notranji minister v županski dirki uspel, je verjetno, da je namen nejgova vstopa v lokalno politiko, blatenje političnih nasprotnikov, ali bolj enega nasprotnika, aktualnega župana Zorana Jankovića.