Odziv na pismo

Reševalka kritizirala zdravnike, zdaj zdravniki grajajo njo

P.K.
5. 10. 2022, 09.22
Posodobljeno: 5. 10. 2022, 09.37
Deli članek:

Na Facebooku se je oglasila primorska zdravnica in strnila svoje misli ob pritiskih, ki jih doživlja s kolegi.

mama-si.blogspot.com
Reševalki je povedala svoje.

Vsebina, ki jo je delila s širšo javnostjo, daje slutiti, da je njen zapis odziv na besede reševalke, ki smo jih objavili v ponedeljek in jih lahko preberete tukaj. Z njimi je zdravnikom sporočila, da je njihovo "obnašanje in izsiljevanje po višji plači preseglo vse meje zdravega razuma".

Očita jim tudi, da so do medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov, torej nižjega zdravstvenega kadra, nespoštljivi, da jim primanjkuje empatije in da nanje pogosto prelagajo svoje naloge. "Žalostno je, da nekdo, ki svoje mnenje deli s širnim občinstvom po družbenih omrežjih, ne ve, da empatija ni stvar izobrazbe. Zdravniki smo, tako kot vsi ostali v drugih poklicih; slaščičarji, avtomehaniki, čistilke, pravniki, športniki, profesorji, električarji, samo ljudje. Eni dobri, drugi malo manj, eni prijazni drugi malo manj, eni empatični, drugi malo manj… Predvsem je pomembno, da vemo, kaj počnemo, smo dosledni, strokovni in odgovorni pri svojem delu, pa tudi takšni nismo vsi, čeprav bi morali biti," zapiše.

To je populizem

Spomni, da "samo skupaj smo lahko popolni", saj da ekipno delo rojeva rezultate, ki jih ponazarja denimo izboljšanje zdravja, višja plača, ali boljše bivanjske in delovne razmere. "A do takih rezultatov vodijo samo sodelovanje, spoštovanje in odgovornost! Nikakor pa do skupnega cilja ne vodijo populizem, iskanje pozornosti, žaljenje, zaničevanje, samopovzdigovanje. Veste, zakaj? Ker naštete lastnosti ne premorejo niti kančka empatije, sočutja in ljubezni do sočloveka," je zapisala.