NESREČE

Številni zastoji na slovenskih cestah

M. T. V.
29. 9. 2022, 08.36
Posodobljeno: 29. 9. 2022, 09.30
Deli članek:

Prometne nesreče, daljši zastoji, gneča, poplave – to jutro pravi prometni kaos.

promet.si
Štajersko avtocesto je zaprla nesreča.

V deževnem vremenu se promet na naših cestah že tako ali tako zgosti, današnje jutro pa je prineslo pravi prometni kaos.

Zaradi nesreče je zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Trojanami proti Mariboru, nastal je daljši zastoj (približno sedem kilometrov) do Lukovice. Obvoz je urejen po regionalni cesti, kjer pa je tudi zastoj. Možen je tudi obvoz je čez Tuhinjsko dolino ali Krtina - Moravče - Izlake - Trojane.

V nasprotni smeri na štajerski avtocesti proti Ljubljani pa je v predoru Trojane zaprt vozni pas zaradi okvare tovornega vozila.

Nesreča je tudi na mariborski vzhodni obvoznici pred izvozom Maribor center proti Šentilju, tam je zaprt vozni pas.

Na dolenjski avtocesti proti Obrežju pred priključkom Trebnje vzhod in med priključkoma Trebnje vzhod in Mirna Peč je zaradi nesreče oviran promet.

Promet je zaradi prometne nesreče oviran tudi med počivališčem Podsmreka in priključkom Višnja Gora v smeri Ljubljane.

Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na praktično vseh cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Gneče, zastoji nastajajo predvsem na cestah ki vodijo proti Ljubljani in na ljubljanski obvoznici. Najdaljši zastoj (približno 2,5 kilometra) je trenutno na ljubljanski vzhodni obvoznici na razcepu Zadobrova - priključek Ljubljana Tomačevo iz smeri Zaloške proti Novim Jaršam.

Skoraj 5 kilometrski zastoj je na avtocesti Koper - Ljubljana med priključkoma Logatec in Brezovica v smeri Ljubljane.

Zaradi poplav so popolne zapore na cestah Petrina - Osilnica, Grgelj - Fara, Vinica - Učakovci, Kot - Sodevci in Kot - Grgelj. Zaprt je tudi mejni prehod Sodevci.

Popolna zapora zaradi poplavljenega železniškega podvoza je v Borovnici na Poti v Jele.

Pixabay
Prometni kaos na naših cestah