Reka

Voda moškega odnesla pod kombi, ni mu bilo več pomoči

M.K.
29. 9. 2022, 08.22
Posodobljeno: 29. 9. 2022, 10.24
Deli članek:

Hrvaško Reko je včeraj zvečer zajelo močno deževje, narasla voda je poplavila središče reke.Vodni tok je podrl moškega in ga odnesel pod parkiran avtomobil. Kljub hitri pomoči mimoidočih se je moški utopil, poročajo hrvaški mediji.

Zajem zaslonske slike
Središče Reke pod vodo.

Pristaniško mesto so včeraj popoldan in zvečer zajele obilne padavine. V dobrih dveh urah je padlo več kot 140 litrov dežja na kvadratni meter, poroča hrvaški Jutarnji list.  Na ulicah je zavladal kaos, prava drama pa se je dogajala na ulici Franje Račkog, ki se po hribi spušča proti središču mesta.

Moški je hodil po ulici, ko ga je podrl in odnesel močan vodni tok. Po približno petdesetih metrih je voda moškega odnesla pod parkiran kombi. Na pomoč je priskočil mimoidoči, ki se je deset minut trudil, da bi nemočnega moškega povlekel izpod vozila, a mu ni uspelo. Zagozdeni moški je umrl še pred prihodom reševalcev in gasilcev.

Gasilci so odhiteli na pomoč v igralnico v središču Reke, v kateri je bilo ujetih več otrok. Gasilci in občani so rešili otroke, ki so se nahajali v prostoru, v katerem je začela naraščati voda.