Smrad, iztrebki, rane

FOTO in VIDEO: Šla po mačka v Velenje, pristala v mučilnici živali

P.K.
2. 9. 2022, 12.35
Posodobljeno: 12. 9. 2022, 16.18
Deli članek:

Na facebooku je veliko pozornosti usmerjene v Sonjino zgodbo, iz katere je razvidna zelo pomankljiva skrb za živali.

Facebook
Ubogi mucek.

Sonja je hotela svojemu partnerju za rojstni dan podariti mačko pasme maine coon, eno najbolj priljubljenih mačjih pasem na svetu. Povezala se je z velenjskim vzrediteljem, ki se pojavlja na facebooku.

V zgodbi, ki jo je v pisni obliki objavila na omenjenem družbenem omrežju, je napisala, da so bili z vzreditelji večkrat v kontaktu, medtem, ko so čakali na mucka, da bo pripravljen za oddajo. Za živalico so vzrediteljem dali aro v višini 50 evrov in čakali na klic, da pridejo ponjo.

Psa na balkonu, mačke po stanovanju

Ko se je to zgodilo, pa je sledilo zelo neprijetno presenečenje. "Ko sva odprla vrata vzrediteljevega stanovanja, sva doživela šok, saj je ob vstopu grozno zasmrdelo. Ne znam pojasnit vonja. Razmere so bile grozne. Dva večja psa sta bila zaprta na balkonu, v stanovanju pa sva naštela več kot dvajset mačk."

Opazila sta, da so živali zelo zanemarjene, umazane, čudnega vonja, imajo zabrito dlako, niso negovane. En maček je imel celo gnojno rano, je zapisala Sonja. Povedala je še, da je na kavču nepremično ležalo res bolno leglo mladičev. "Vzreditelja sta rekla, da naj bi bili na antibiotikih in da ne vesta, kaj bosta z njimi."

Facebook
Atlas v Sonjinem naročju.

Vzreditelja bosta morala pojasniti

Kljub vsemu sta se vedla spoštljivo in opravila predajo mucka, za katerega sta plačala skoraj 800 evrov. Naknadno, ker so bili tako dogovorjeni, bi jima vzreditelja morala poslati vse potrebne papirje, a kot poroča Sonja, sta to svojo dolžnost zanemarila.

Mucek je bil, ko sta ga prinesla domov, "zelo boječ, zaprt, v stresu, zelo podhranjen, po kožuhu je imel zasušene iztrebke," sta opisala njegovo stanje in pojasnila, da sta ga odpeljala k veterinarju, ki je odkril kar resno zdravstveno stanje, ki pa so ga zahvaljujoč strokovnjakom, uredili. Bo pa mucek, ki sta ga poimenovala Atlas, potreboval še kar nekaj veterinarske pozornosti. 

Facebook
Shirani revček.

Kot povzame svoje misli na koncu, ju je predvsem šokirala zelo pomanjkljiva skrb za živali, ki jo je izkazal vzrediteljski par iz Velenja. Nekaj dni po tem ju je obiskala veterinarska inšpekcija. Kaj je ugotovila, lahko preberete tukaj.