Pijani Vučić

Srbski predsednik jih je spil 100

Ž.K.
2. 9. 2022, 11.34
Posodobljeno: 2. 9. 2022, 12.44
Deli članek:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić si je med obiskom vinskega sejma, ki so ga v živo prenašali tudi srbski mediji, privoščil »malček« preveč. Vina namreč.

Twitter
Predsednik Srbije si je pivoščil preveč.

Med tem ko je na vinskem sejmu v Beogradu "Vinska vizija odprtega Balkana", srbskega predsednika Vučića čakal albanski predsednik vlade, je prvi mož Srbije v spremstvu novinarjev in svoje svetovalke za medije Suzane Vasiljević, mirno hodil od stojnice do stojnice, kramljal z razstavljavci in pridno praznil čašice. Ko mu je njegova svetovalka poskušala vzeti kozarec iz rok, jo je pri tem ustavil, popil še požirek in jo odpravil, z besedami, da je z njim vse v redu. Ko ga je svetovalka opomnila, da ga čaka kolega iz Albanije, ji je odvrnil le: "Albanski premier ne pije nič."

Nato je vidno "odobrovoljen" nadaljeval z obiskom stojnic in se svoji svetovalki ni pustil spraviti na pravo pot. Obiskal je tudi razstavni prostor vinoteke v kateri zaposlen njegov sin Danilo, katerega je mimogrede okaral, da se je polenil, nato pa je moral Vučić mlajši delegaciji postreči vino Barbaresca, katerega cene gredo v nebo. Gledalci srbskih medijev so lahko kar celo uro gledali, kako njihov predsednik degustira vina. Ob tem se je Vučić še pohvalil, da je popil že 100 kozarcev in da mu nič ni in da se bo že jutri vrnil na sejem.