Zastoji

Predor Karavanke znova odprt, nastala 10-kilometrska kolona

E. J.
17. 8. 2022, 11.45
Posodobljeno: 17. 8. 2022, 15.03
Deli članek:

Zagorela sta kar dva avtomobila. Največ težav s prometom na slovenskih cestah je povzročil požar na vozilu na avstrijski strani predora Karavanke.

promet.si
Gneča pred predorom Karavanke.

Pred predorom Karavanke je proti Avstriji nastal kar osem kilometrov dolg zastoj. Predor so občasno zapirali zaradi kontrole na avstrijski strani. Obvoz za osebna vozila je bil možen preko prelaza Ljubelj. Kot so malo po 13. uri sporočili kranjski policisti, je predor znova odprt, a prihaja do daljših zastojev. Ob približno 15. uri je bila kolona daljša od 11 kilometrov. Policisti za lokalni promet svetujejo že izvoz Radovljica, pri čemer voznike pozivajo, naj ustvarijo reševalni pas.

Vozilo zagorelo tudi na štajerski avtocesti med Blagovico in Trojanami proti Mariboru. Zaradi dima je bil promet močno oviran, zato so voznike pozvali k previdnosti.

Promet je oviran tudi na primorski avtocesti pred Vrhniko proti Kopru. Med Ljubljano in Vrhniko je upočasnjen promet z občasnimi zastoji. Pot se podaljša za približno 20 minut. Posledice prometne nesreče na primorski avtocesti pred Brezovico proti Ljubljani so medtem odstranili. Ostaja zastoj, ki sega mimo priključka Vrhnika. Pot se podaljša za približno 40 minut.

Kako bo do konca tedna?

"Vse do konca tedna se pričakuje upočasnjen promet proti mestnim središčem, zastoje pred mejnima prehodoma Karavanke in Šentilj proti Avstriji. V kolikor bodo daljši zastoji je možnost tudi zapiranja predora Šentvid in Karavanke. Bolj obremenjene bodo tudi ceste v okoliški krajih omenjenih odsekov. Pričakovati je tudi bolj polna počivališča ter čakalne dobe na bencinskih servisih in mejnih prehodih. Tudi drugje občasno nastane krajši zastoj na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Podtabor proti Ljubljani," so še sporočili iz Prometno informacijskega centra.