Drama

Za poslanko SDS osrednja gledališka institucija le podganja luknja

M.K.
17. 8. 2022, 10.20
Posodobljeno: 17. 8. 2022, 11.19
Deli članek:

Poslanka največje opozicijske stranke SDS Mojca Škrinjar, ki je v preteklosti "zaslovela" z izjavo, da v nekdanji Jugoslaviji ni jedla sadnih jogurtov, je osrednjo slovensko gledališko institucijo na facebooku označila za "podganjo luknjo".

STA
Poslanka SDS Mojca Škrinjar je s svojimi izjavami že večkrat razburila javnost.

"Za to podganjo luknjo je vlada JJ (Janeza Janše, op.a.) namenila sredstva v proračunu. Gospa Asta Vrečko, naučite se brati proračun, no," je na facebooku zapisala SDS Mojca Škrinjar

S tem se je odzvala na zapis ministrice za kulturo Aste Vrečko, da nobena vlada do sedaj v proračuni ni zagotovila sredstev za obnovo ljubljanske Drame. Vlada Roberta Goloba je po njenih navedbah prenovo Drame uvrstila med razvojne projekte.

Izjave poslanke Mojce Škrinjar so v preteklosti že razburjale slovensko javnost. Najbolj je zaslovela z lansko lažjo, da v nekdanji Jugoslaviji sploh ni bilo sadnega jogurta. "Med leti 1980 in 1991, še zlasti pa med 1980 in 1985 nisi kot običajen državljan dobil sadnega jogurta," je na twitterju med drugim zapisala Škrinjarjeva.

Da gre za debelo laž, lahko potrdijo vsi, ki so se rodili pred letom 1980. Prve primerke sadnih jogurtov pa so v Jugoslaviji začele ponujati Ljubljanske mlekarne.

Po poročanju časnika Delo so prve sadne jogurte pri nas začeli izdelovati sredi šestdesetih let. Leta 1969 je bilo sadnih osem odstotkov vseh jogurtov, danes je okoli 40 odstotkov jogurtov z okusom, je lani še poročalo Delo.

"Privoščim vam ventilator"

Nekaj mesecev po lažnivi jogurtni izjavi je poslanka SDS komentirala objavo uporabnika twitterja, ki med epidemijo novega koronavirusa očitno ni bil navdušen nad ukrepi za omejevanje širjenja virusa, saj je pozval k uporu proti "covid mafiji". 

"Privoščim vam ventilator," mu je preko twitterju zabrusila Škrinjarjeva. Po pogromu javnosti se je za izjavo vendarle upravičila "vsem, ki so razumeli moj čivk kot zlonameren".