Štiri leta od pevčeve smrti

VIDEO: Tudi Slovenci drli na Dragojevićev koncert na Korčulo, nazaj z otoka pa skoraj niso mogli

P.K.
31. 7. 2022, 11.15
Posodobljeno: 31. 7. 2022, 12.52
Deli članek:

Štiri leta je, odkar je po težki bolezni preminil Oliver Dragojević, legenda hrvaške glasbe. Ob obletnici v njegovem rojstnem kraju poteka večdnevni spominski dogodek.

Mediaspeed
Oliver Dragojević

V Veli Luki poteka projekt Endless Track, katerega osrednji dogodek je bil petkov koncert z naslovom Trag u beskraju. Na plavajoči konstrukciji na obali mesta so nastopili številni hrvaški glasbeniki. Preigravali so Dragojevićeve največje hite, pred tem pa na njegov grob  postavili venec.

Bogat glasbeni program, nabit s čustvi, so prenašali tudi po televiziji, je pa bil odprt tudi za širšo javnost. Tako se je nanj odpravilo nemalo Slovencev, ki so na družbenih omrežjih objavljali fotografije njegovega groba, ki so ga obiskali in posnetke glasbenega dogodka, na katerem ni manjkalo solz. Nastopili so: Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Petar Grašo, Petar Dragojević, Eli Žuvela, Iva Ajduković, Jure Brkljača, Matija Cvek, Igor Drvenkar, Alen Đuras, Sabrina Hebiri, Dino Jelusić, Marko Kutlić, Stjepan Lach, Lorena Bućan, Josip Palameta, Dino Petrić, Bruna Oberan, Sequentia Quartet in drugi.

Je pa otok zaradi večdnevne prireditve doživel prometni kolaps. Družba za prevoze s trajekti Jadrolinija namreč po poročanju Slovencev ni bila pripravljena na vse, ki so prišli na koncert. Pri odhodu z otoka so namreč zelo dolgo čakali na trajekt za Orebič.