Pomagajo očku

Tragedija iz Medvod: Mamica treh otrok, eden ima komaj mesec dni, nenadno umrla

P.K.
31. 7. 2022, 09.45
Posodobljeno: 1. 8. 2022, 08.08
Deli članek:

Župan občine Medvode Nejc Smole je sporočil, da se je minuli teden zgodilo nekaj nepojmljivega. Mlado družino v njihovi občini je prizadela grozljiva preizkušnja.

Dreamstime
Pomagajmo očku in njegovim trem otrokom.

"Mamica dveh mladih fantkov in komaj mesec stare dojenčice, je nenadoma umrla. Družinica se je tako čez noč znašla v izredno težki življenjski situaciji. Kakšna je njihova bolečina in kako težko se soočajo s to nenadno izgubo, si ne moremo predstavljati. Na nas kot skupnosti pa je, da jim skušamo pomagati," je skrušen sporočil župan.

Gre za žensko, staro komaj 35 let, ki je zvečer, preden je za vedno zaspala, še okopala otroke, nato pa jo je zagrabil krč, sledila je nezmožnost dihanja in še nekaj hujših simptomov. Soprog je nemudoma poklical reševalce. Naslednji dan je ni bilo več... Kasneje so ugotovili, da se ji je razlil tumor v zadnjem delu glave, za katerega sploh nihče ni vedel, da ga ima.

Takoj so stopili skupaj

Župan se zdaj na vse pretege trudi, da bi očku z otroci pomagal. Občina se je tako že povezala s Centrom za socialno delo, s katerim so sprejeli najnujnejše ukrepe za pomoč družini, da bodo lažje prebrodili najtežje dni. Zdaj pa za pomoč naproša še dobre ljudi. Predlaga finančno donacijo, "da vsaj golo preživetje ne bo tisto, kar jih bo v prihodnjih dneh, tednih in mesecih skrbelo."

Občina Medvode je zagotovila račun za donacije, ki je: SI56 0127 1010 0000 594 (podračun Občine Medvode), sklic: SI 00 110904, namen: družina Medvoška cesta. Za več vprašanj so na voljo v tajništvu občine. "Zavedam se, da vas veliko uživa zaslužen dopust, da smo med poletnimi meseci precej bolj odklopljeni od spremljanja vseh kanalov, a vas vseeno prosim, da ta apel ne gre mimo nas," je na koncu poziva za pomoč čustveno sklenil Smole.