Slovenec pijan povzročil nesrečo

Najprej razbil barko, nato ga je zaradi obnašanja odpeljala še policija

Ž.K.
29. 7. 2022, 21.23
Posodobljeno: 29. 7. 2022, 21.25
Deli članek:

Zaradi neprimernega obnašanja je moral aposredovati hrvaška policija

Twitter
Nesrečna barka Leviathan II.

Ob začetku tedna se je v eni od facebook skupin pojavil zapis dekleta, ki je prosila za pomoč morjeplovce v bližini otoka Molat. Kot je zapisala, sta oče in mati doživela pomorsko nesrečo. Oče naj bi kljub 25 letom navtičnih izkušenj z barko zapeljal čez skalo, pri tem pa sta se oba z ženo poškodovala, oče je potreboval celo zdravniško oskrbo.

Zaradi nesreče se je hudo prestrašil pes, ki je bil z njima na plovilu. Skočil je v morje in odplaval proti obali. Hčerka lastnika barke je zato prosila vse, ki so se v začetku tedna nahajali v bližini otoka, naj bodo pozorni na psa.

Hrvaški mediji so nekaj vprašanj o nesreči zastavili tudi Zadarski luški kapitaniji, a so jih od tam preusmerili na pristojno ministrstvo. Od tam pa je prišel odgovor, ki je razkril popolnoma drugo plat zgodbe. Moški, ki je upravljal s čolnom naj bi bil namreč vinjen, ob prihodu predstavnikov kapitanije pa se je vedel tako, da so morali poklicati policijo, ki ga je nato prepeljala do zdravstvene oskrbe.

Upravljalcu čolna so prepovedali upravljati plovilo, zaradi poškodb, ki so na barki povzročile tudi strukturne spremembe, je plovilo izločeno iz plovnega prometa. Hrvaški mediji o psu nimajo nobenih novic.