Opasen oglas

Navodila za delo deklet: prsi ven, trebuh noter in mini krilo

P.K.
18. 7. 2022, 11.13
Posodobljeno: 18. 7. 2022, 11.40
Deli članek:

Kaj vse bi za dober promet naredili delodajalci, priča oglas lastnika kluba v Vodicah.

Dreamstime
Ojoj, kaj vse zahtevajo od punc!

Severna Dalmacija poka po šivih. Turistična sezona je na vrhuncu, priljubljen obmorski kraj so zasedli predvsem tuji turisti. Ker bi domačini radi od njih iztržili čim več, se poslužujejo različnih praks, ki jim pri tem pomagajo. Kako primerne so, je pa drugo vprašanje.

Lastnik enega od tamkajšnjih klubov se je odločil, da bo pospeševal prodajo pijače in to na način, da bo najel hostese, ki bodo med deseto uro zvečer in tretjo zjutraj, goste stimulirale, da sebi in njim kupovali pijačo kot po tekočem traku.

200 evrov za cel teden

Razpisuje delo za sedem dni v tednu brez prostih dni in sicer za pet urn na noč, za kar bodo plačane 200 kun  (26 evrov) oz. 40 kun (5,32 evrov) na uro, kar za teden dni znese malo manj kot 200 evrov. Glavno navodilo, ki ga puncam nalaga zaposlovalec, je, da morajo biti nasmejane, plešoče, morajo animirati goste, se z njimim pogovarjati, vse s ciljem, da obiskovalci kluba kupijo čim več pijače.

Twitter
Plačane bodo malo več kot 5 evrov na uro.

V oglasu je zapisano naj punce od gostov pridobijo vsaj pet pijač, še bolje, če jim jih uspe nabrati za 200 kun, kolikor bo plačana za celo noč. Če naročenega ne more spiti, ali pa, če bi rada, da veriga kupi-popij teče hitreje, ji zaposlovalec svetuje, naj se odpravi na WC in pijačo tam zlije proč.

Twitter
Nasmeh, animacija, ples, fotografiranje.

Petke, make-up in trebuh noter

Nalagajo jim še, naj se takoj ob prihodu slikajo in fotografije objavijo na svojih družbenih omrežjih. Tudi okoli tega jim dajejo kup navodil, med drugim, da morajo biti na fotogrfijah vidne cele, da morajo trebuh potegniti noter, iztegniti vrat, spustiti brado in izbočiti prsi. Tudi glede oprave so natančni: punce hočejo videti v mini krilu, ali obleki, petkah, z naličenim obrazom, in do potankosti urejeno pričesko …

Twitter
Petke, obleke in mini krila.