Zmaga ni bila daleč

Pogačar: "To je bil eden mehkejših padcev, ki sem jih doživel"

S.R./STA
9. 7. 2022, 19.05
Posodobljeno: 9. 7. 2022, 19.12
Deli članek:

Slovenski kolesarski as je po današnjem tretjem mestu razkril, da je nekoliko razočaran, a da danes niti ni razmišljal o etapni zmagi.

Profimedia
Tadej Pogačar

Osmo etapno zmago kolesarske dirke po Franciji je sicer dobil Belgijec Wout Van Aert, ki je v zaključnem šprintu ugnal Avstralca Michaela Matthewsa na drugem in slovenskega asa Pogačarja na tretjem mestu. V prvi skupini je kot 14. končal tudi drugi slovenski zvezdnik Primož Roglič.

Z novimi štirimi bonifikacijskimi sekundami je Pogačar (UAE Team Emirates) še nekoliko povišal prednost v skupnem seštevku in ima sedaj 39 sekund naskoka pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma). Britanec Geraint Thomas iz ekipe Ineos Grenadiers pa zaostaja 1:14 minute. Roglič je 13., za rojakom pa zaostaja 2:49 minute.

"Malce razočaran sem, saj zmaga ni bila tako daleč. Ampak vseeno je bila to zabavna igra. Dan je bil od samega začetka dolg, vse bolj vroče je bilo, tudi nekaj nevarnih točk je bilo na trasi. Zadnji vzpon mi je bil všeč. V sprintu pa sem mogoče malce okleval, Van Aert pa me je posledično prehitel s trojno hitrostno. Seveda čutim malce razočaranja, ampak tudi tretje mesto je super," je po etapi organizatorjem Toura dejal Pogačar.

"Ne, danes nisem razmišljal o etapni zmagi. Malce smo se želeli sprostiti, počakati, a nato so narekovali ritem v ekipah BikeExchangea in Jumbo-Visme. Imeli so interes za etapno zmago, sami pa smo mislili, da bodo slavili ubežniki. Na koncu smo se spopadli za etapno zmago," je še poudaril 23-letnik s Klanca pri Komendi.

Med etapo je tudi pristal na tleh, potem ko je sredi glavnine grdo padel Američan Kevin Vermaerke (Team DSM). "Bil sem sredi nesreče, tudi pristal sem na tla, a ne prehudo. To je bil eden mehkejših padcev, ki sem jih doživel. Hitro smo se vrnili v glavnino in vse je bilo v redu," je hiter povratek v glavnino ocenil Pogačar.